Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fikk bildekkene skåret opp under ulvesporing

Ser ut som en kniv er stukket inn i siden på to av dekkene.

Lørdag var den SNO-ansatte på ulvesporing i Gørrtjennvegen øst på Skogen. (Illustrasjonsfoto: Lars Gangås/Statens naturoppsyn)

En representant fra Statens Naturoppsyn (SNO) sporet i helgen ulv på Skogen i Akershus. Da han skulle videre, så han at begge bakdekkene på bilen var oppskåret.

– Jeg vet ikke hvem som har gjort dette, men det kan hende at det er noen som ikke liker SNO, sier mannen til avisa Raumnes i Årnes. Han ønsker å være anonym.

Lørdag var han på oppdrag for SNO i Gørrtjennvegen øst på Skogen. SNO hadde nemlig fått melding om at det var observert ulvespor i området, og mannen startet sitt søk for å registrere ulvespor.

Les mer: Regjeringen vil utvide ulvejakta

Den SNO-ansatte kunne påvise ulvespor, og det er trolig snakk om en eller tre ulver som har beveget seg i området. Han gjorde søket ferdig, og etter et par timer gikk han tilbake til bilen for å søke videre et annet sted.

Annonse

– Jeg så at det ikke var noe luft i bakdekkene, og da jeg kikket nærmere på dekkene så jeg at det var hull i sidene på begge dekkene. Det virket som om det var stukket en kniv inn i siden på begge dekkene, sier mannen.

Politiet har mottatt anmeldelse på skadeverket, og de ber publikum om tips i saken.

– Vi ser alvorlig på dette. Representanter fra SNO er satt til å gjøre en jobb, og den skal de gjøre uten å føle seg truet på noen måte. Å ødelegge kjøreegenskapene til en bil kan også være trafikkfarlig, så vi tar gjerne imot opplysninger om noen kan ha sett noe, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid til Raumnes.

Les mer: Mener Statens naturoppsyn bommer på jerveynglinger

Neste artikkel

Bekrefter enda en gjenværende ulv