Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulven som herjet på Østlandet er felt

Satte en stopper for sauedrap.

Denne ulven skal ha drept flere hundre sau i Oppland og Akershus. Foto: SNO

Etter over en måned med herjinger er det slutt for ulven som har herjet med sauene på Hadeland, i Hurdal og Toten, skriver Oppland Arbeiderblad. Ulven har tatt livet av flere hundre sauer. Det er særlig vanskelig å felle ulv uten sporsnø, og jegere har forsøkt å felle ulven i ukevis uten resultat. Etter at flere nye sauer ble funnet drept søndag satte jegere i gang på nytt på Østre Toten. Denne gangen lyktes de å felle ulven.

– Jakta har pågått siden i går, med unntak av de første timene i natt. Jaktlaget har gjort en kjempejobb! Ulven ble skutt med et velrettet skudd av en jeger på post. Det var hunder i beredskap, men det ble ikke nødvendig, sier jaktleder Kjell Bakken til OA.

Det skal tas DNA-prøve av ulven for å sikre at det er riktig dyr som er felt. Statens Naturoppsyn er likevel ganske trygge på at jegerne fikk riktig ulv.

Annonse

– Jeg er så trygg som jeg kan bli, uten å ha endelig bekreftelse via DNA. Det stemmer med kjønn på dyret og hvor den ble felt. Det er et område det har vært mye skader, og det skal mange tilfeldigheter til for at det var en annen ulv, sier Ole Knut Steinset, rovviltmedarbeider i Oppland til Bondebladet.

Neste artikkel

Rettferd for sauebøndene