Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulv: Frp ut mot departementet

Vil kalle inn til møte med statsråder.

Feil skjønn: Morten Ørsal Johansen (FrP) mener departementet har utvist feil skjønn når de nå sier nei til lisensfelling i ulvesonen. (Foto: Anders Sandbu)

I dag ble det klart at Klima- og miljødepartementet sier nei til lisensfelling av inntil 32 ulv i de fire ulverevirene der rovviltnemndene tidligere i år vedtok å åpne for felling.

Det reagerer stortingsrepresentantene Morten Ørsal Johansen (FrP) og Jan-Henrik Fredriksen (FrP) på.

– Jeg beklager sterkt den vurderingen Klima- og miljødepartementet gjør i denne saken, sier Ørsal Johansen, landbrukspolitisk talsmann i FrP, i en pressemelding.

Bakgrunnen for beslutningen er at det ikke skal foreligge tilstrekkelig dokumentert skadepotensial på husdyr og tamrein.

– Vi tillater oss å stille spørsmål til den vurderingen som er gjort rundt skadepotensialet. Vi mener at skadepotensialet er undervurdert i denne saken, sier Jan-Henrik Fredriksen, miljøpolitisk talsmann i FrP, i den samme meldingen.

Les også: Helgesen stopper ulvejakta

Les også: – Ulveforliket er verdiøst

Annonse

Om beslutningen blir stående vil lisensfellingskvoten for ulv i 2017 reduseres fra inntil 47 til 15 ulver.

– Vi mener dette går i mot Stortingets vilje i saken. Vi vil derfor nå ta initiativ til et møte mellom oss, de parlamentariske lederne i Høyre og FrP og de gjeldende statsråder fra Klima og miljødepartementet, Landbruksdepartementet og Næringsdepartementet. Vi venter at et møte kan finne sted over nyttår, sier Fredriksen.

– Formålet med et slikt møte er å sikre at vi kan få tatt ut det nødvendige antall dyr for å sikre at det faktisk går an å drive husdyrdrift i distriktene våre. Vi mener at denne beslutningen ikke ivaretar hensynet til de som driver med husdyr, sier Ørsal Johansen.

Begrunnelsen for beslutningen er at det ikke er hjemmel for felling i Bernkonvensjonen – som omhandler vern av ville europeiske planter og dyr.

–Tolkning av konvensjonen er i vesentlig grad basert på skjønn og her mener vi det er utvist feil skjønn, sier Ørsal Johansen.

Neste artikkel

Nesten 100 ulver registert i Norge