Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Smittsom fugleinfluensa i Spania

Må avlive 17 000 ender, etter funn av smittsom variant.

Stadig nye utbrudd: En svært smittsom variant av fugleinfluensaen H5N8 brer om seg i Europa. Hittil har omkring 40 land meldt om nye utbrudd av fugleinfluensa. (Foto: Illustrasjonsbilde Bondebladet)

En sterkt smittsom variant af H5N8-fugleinfluensa er funnet i Spania. Det melder Landbrugsavisen fredag. Fugleinfluensaen er konstatert på en andegård i den nordøstlige delen av Catalonia.

Konsekvensen er at 17 000 ender nå må avlives.

I tillegg er det funnet en annen variant av sykdommen i en død stork i et nærliggende område. Totalt er nå ni gårdsbruk i Catalonia i ferd med å bli undersøkt som en sikkerhetsforanstaltning, opplyser avisen.

Les også: Svin rammet av fugletuberkulose

Annonse

H5N8 er dødelig for fjørkre, men er ikke blitt funnet hos mennesker. Viruset er blitt utbredt i hele Europa og Midtøsten det siste året, noe som har resultert i avliving av et stort antall fugler.

Verdensorganisasjonen for dyrehelbred, OIE, advarte har tidligere advart om at det må forventes flere utbrudd af H5N8 i Europa i tida framover. Hittil har omkring 40 land meldt om nye utbrudd av fugleinfluensa, opplyser WHO.

Les også: Mer dødelig fugleinfluensa i Sverige

Neste artikkel

Utfordrer jordloven