Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sarpsborg-flytting rammer 63 årsverk

Norturas skjæreaktivitet i Sarpsborg flyttes.

Flyttes: Skjæreaktiviteten hos Norturas anlegg i Sarpsborg er besluttet flyttet til andre anlegg. Her fra et tidligere produsentbesøk hos Sarpsborg-anlegget. (Arkivfoto: Bondebladet)

Konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura har besluttet å flytte skjæreaktiviteten fra Sarpsborg til andre anlegg, 63 årsverk berøres. De aller fleste vil få tilbud om jobb andre steder i konsernet eller ledige stillinger i andre avdelinger i Sarpsborg.

– Vi opererer i et marked med tøff konkurranse og der krav til ny teknologi og automatisering forsterkes. Vi er derfor avhengig av å samle aktiviteten til færre anlegg og sikre fremtidsrettede løsninger. Dette gjør vi for å øke lønnsomheten og trygge arbeidsplasser, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i en pressemelding torsdag.

Skjæreaktiviteten flyttes fra Sarpsborg til Norturas anlegg ved Tønsberg, Steinkjer, Rudshøgda og Forus. Målsettingen er at så mange som mulig av de berørte i Sarpsborg vil få tilbud om ny jobb andre steder i konsernet eller i andre avdelinger i Sarpsborg. Omstillingen av medarbeidere er ventet å ta seks måneder.

Les også: Trine Hasvang Vaag innstilt som ny styreleiar i Nortura

Det var i oktober 2016 Nortura besluttet å utrede en eventuell flytting av skjæreaktiviteten ved Sarpsborg.

Annonse

«Bakgrunnen er at Nortura har for lav kapasitetsutnyttelse på skjæring og må styrke sin konkurransekraft på et område som er under meget tøff konkurranse», skriver Nortura i presemeldingen.

En arbeidsgruppe bestående av blant andre berørte ansatte og tillitsvalgte har stått for utredningen.

Les også: Sterkt resultat fra Nortura

Neste artikkel

Utfordrer jordloven