Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Reagerer på nemndenes vedtak

Kvoten burde vært større, mener Bondelaget. Hårreisende, sier WWF.

Vil ta ut inntil 36 ulver: Rovviltnemndene opprettholder vedtak om ulvejakt. Det skaper reaksjoner – i flere leire. (Foto: Colourbox)
Vil ta ut inntil 36 ulver: Rovviltnemndene opprettholder vedtak om ulvejakt. Det skaper reaksjoner – i flere leire. (Foto: Colourbox)

Rovviltnemndene opprettholder vedtak om ulvejakt. Bondelagets klage ble ikke tatt til følge.

Norges Bondelag var en av organisasjonene som hadde klaget på roviltnemndenes vedtak om å ta ut inntil 36 ulver i lisensjakta kommende vinter. Det er nemdene i Hedmark og Akerhus, Oslo og Østfold som står bak vedtaket som ble gjort slutten av juni. I dag behandlet de klagene fra i alt 19 organisasjoner. Ingen ble tatt til følge.

– Kvoten burde vært større

– Vi er glade for at nemndene ikke reduserer lisenskvoten. Dersom jakta blir gjennomført, vil den bidra til å få ulvebestanden ned mot det nivået som Stortinget har bestemt. På den andre siden mener vi at kvoten burde vært større for å sikre at det overordnede målet om å ta ut tre ulverevir blir nådd, uttaler styremedlem Einar Frogner i Norges Bondelag.

WF: – Hårreisende

WWF (Verdens Naturfond) er på sin side rystet over at rovviltnemndene har avvist klagene, og at inntil 50 ulver (hvis man også legger til lisensjakten i andre deler av landet) kan bli skutt i vinter. Det tilsvarer 90 prosent av helnorske ulver, ifølge organisasjonen.

– Det er trist og hårreisende at politikerne i rovviltnemndene blankt overser fagkunnskap og i stedet legger opp til massiv jakt på en kritisk truet art, sier generalsekretær Nina Jensen i WWF til Nationen fredag.

Annonse

Les også: Travel tid for sauens øverste leder

Tøff sommer

I sommer tok en ulv over 300 sau i Oppland og Akershus, og berørte bønder er påført både betydelige økonomiske tap og store fysiske og psykiske belastninger.

– Denne sommeren har vi sett de ødeleggende konsekvensene som en voksende ulvebestand kan få for dem som driver næring i områdene med ulv. Jeg forventer at Klima- og miljødepartementet tar hensyn til situasjonen i beitenæringa når det skal avgjøre om denne jakta skal gjennomføres, sier Frogner.

Les også: Ulven som herjet på Østlandet er felt

Neste artikkel

Digitale medier får skylda for stadig mindre politisk tillit