Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Forventer svinepris på under 10 kr i Danmark

Agrocura med dyster spådom for svineprisen i 2018.

Lavere priser: Det danske markedet for slaktesvin kan bli trøblete i 2018. Det viser en ny prognose fra rådgivningsvirksomheten Agrocura. (Foto: Øystein Heggdal/Norsk Landbuk)

Det danske markedet for slaktesvin kan bli trøblete i 2018. Det viser en ny prognose fra rådgivningsvirksomheten Agrocura, skriver danske Landbrugsavisen. Prognosen viser at prisnivået i snitt vil ligge 60-65 øre under forentet nivå i 2017.

Det innebærer en forventet notering for slaktesvin på 9,95-10 kroner per kilo i gjennomsnitt over året 2018. Da er etterbetaling trukket fra.

Årsaken til et så lavt prisnivå, er flerdelt:

Mindre import i Kina – dels på grunn av økt egenproduktion, men også mindre etterspørsel på svinekjøtt. Agrocura forventer ellers bedre eksport til Japan og det øvrige Asia, men nedgang på det engelske markedet.

Økt valutamotvind i Europa i 2018.

Annonse

Økt svineproduksjon på verdensplan. Lave fôrpriser i 2016, 2017 og første halvdel av 2018 er en viktig bidragsyter til forbedret produksjonsøkonomi for verdens svineprodusenter, og det forventes å gi utslag i økt udbud i mange store svineproduduksjonsland, særlig i siste del av 2018 og inn i 2019.

Lett stigende produksjon i Europa. Etter en tilpasningsfase i kjølvannet av dårlig produksjonsøkonomi etter Russlands-krisen, vil den europeiske svineproduksjonen tilpasse seg igen mot en svagt stigende produksjon.

Les også: Nå er det grisene som skal hjelpes av dyrevernere

Les også: Nortura har solgt lammelageret

Neste artikkel

Økologene krever klimaregnskap på hver eneste gård