Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Får fire nye år som rektor på NMBU

Styret enstemmig: Mari Sundli Tveit fortsetter.

Fire år til: – Jeg er glad for at jeg får mulighet til å lede universitetet i neste periode, Mari Sundli Tveit. (Foto: Anders Sandbu)

Styret ved NMBU har i møte 9. mars enstemmig vedtatt å ansette Mari Sundli Tveit som rektor for fire nye år (2017-2021).

– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å lede universitetet i neste periode og for å få fortsette det arbeidet vi har satt i gang. Jeg har urokkelig tro på NMBU, på fagmiljøene våre og det vi skal bidra med i årene som kommer. Satsingen på våre fagområder er formidabel, og vi har det som skal til for å lykkes, sier Mari Sundli Tveit i en pressemelding.

– Mari Sundli Tveit har gjort en meget god jobb som rektor ved NMBU siden universitetet ble opprettet i 2014, og et enstemmig styre ønsker at hun fortsetter i fire nye år, sier styreleder Siri Hatlen.

– Mari har gjort en stor innsats både med å profilere det nye universitet, å etablere og bygge en felles organisasjon og å stimulere fagmiljøene til tverrfaglig samarbeid. Hun har på en god måte ledet arbeidet med å forberede flytting av Veterinærhøyskolen fra Adamstuen til Ås. Styret vurderer kontinuitet som en styrke i den viktige perioden frem til miljøene er samlokalisert på Campus Ås, sier Hatlen.

Styret har i denne prosessen kunnet velge mellom to meget godt kvalifiserte søkere, og har ut fra en totalvurdering kommet frem til at Mari Sundli Tveit vil være den best kvalifiserte til å lede NMBU i de neste fire årene, står det i pressemeldingen.

– Jeg og resten av universitetsstyret ser frem til å fortsette samarbeidet med Mari, sier Hatlen.

Annonse

– Å få lede NMBU er et stort privilegium, og jeg gleder meg veldig til de neste fire årene, sier Sundli Tveit.

Les også: NMBU-prosjekter får millionstøtte

Les også: – Roboter kan, bør og vil overta landbruket

Om Mari Sundli Tveit

Mari Sundli Tveit er 42 år. Hun har en doktorgrad innen landskapsplanlegging fra NMBU og har tidligere blant annet vært prorektor for utdanning ved NMBU. Sundli Tveit har en rekke eksterne verv, blant annet som styremedlem i den europeiske universitetsorganisasjonen European University Association (se vedlagte CV).

Om NMBU

NMBU ble opprettet i 2014, da tidligere Norges veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) ble fusjonert. Universitetet har 1700 ansatte og 5200 studenter. NMBUs visjon Kunnskap for livet uttrykker universitetets overordnede mål om å bidra til å sikre framtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon.

Neste artikkel

Skal bygge nytt fjørfehus på Ås