Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Deler ut millioner til el-kontroll

Mange bondelagsmedlemmer har penger til gode.

Har du fått kravet, gjennomført kontrollen og lukket eventuelle avvik, så går det av seg selv at du får penger inn på konto. Men en må altså være registrert med kontonummer i medlemsregisteret til Norges Bondelag. (Arkivfoto: Linda Sunde)

Mange branner i landbruket begynner i el-anlegg. Gjensidige vil ha færre brannet i landbruket, og har stilt fem millioner kroner til disposisjon hvert år fram til 2019 for at Norges Bondelag skal bidra.

Bondelaget har valgt å dele disse pengene ut til medlemmer som tar el-kontroll med varmesøkende kamera og lukker avvik.

– Gjensidige ønsket at Bondelaget skulle bidra til å få denne type kontroll på plass, for å få færre branner i landbruket. De ser det som et veldig effektivt verktøy, sier Pål Arne Oulie, rådgiver i Bondelaget.

Oulie er også leder i Landbrukets brannvernkomité.

– Ser varmgang og lysbuer

– Varmesøkende kamera ser varmgang og lysbuer i elektriske anlegg, og det er to viktige grunner til at det blir brann som ikke er lett å oppdage på annet vis, sier Oulie.

Pengene går til bondelagsmedlemmer som Gjensidige mener må gjennomføre kontroll.

De første 1000 er garantert 5000 kroner. Selv om vi nærmer oss dette antallet, garanteres likevel 5000 kroner ut 2017.

Pål Arne Oulie
Annonse

– Bondelaget deler ut tilskudd til medlemmer som får krav fra Gjensidige om forsterket el-kontroll med varmesøkende kamera. Tilskuddsordningen vil vare til 2019, men tilskuddsbeløpet vil avhenge av pågangen. De første 1000 er garantert 5 000 kroner. Selv om vi nærmer oss dette antallet, garanteres likevel 5000 kroner ut 2017, sier Oulie.

Etterlyser kontonummer

Det er flere hundre medlemmer som har penger til gode i ordningen.

– Siden utbetalingene startet i desember 2016 er det det delt ut over 3 millioner kroner i tilskudd. Ytterligere 500 medlemmer har per nå utført el-kontroll og rettet avvik, men har ikke lagt inn kontonummer. Dermed har de heller ikke fått utbetalt tilskuddet de har krav på. Det anbefales derfor å få lagt inn kontonummer for å sikre seg 5000 kroner ved neste utbetaling som skjer rett før jul, sier Pål Arne Oulie.

Medlemmer som skal få pengene utbetalt må logge inn på «Min side» på Bondelaget.no og legge inn et kontonummer.

Neste artikkel

Gjensidige varsler prisjusteringer