Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Danske bønder vil dyrke cannabis

Forventer god inntekt.

Folketinget bestemte i november i fjord at medisinsk bruk av Canabis skal være lovlig fra 2018. Siden den gang har danske bønder meldt sin interesse for å være de som dyrker planten, skriver Landbrugsavisen.

– Vi er klar til å påta oss oppgaven. Ikke bare for vår egen skyld, men også for dem som kan få glede av planten, sier bonden Hans Christian Holst til Danmarks Radio.

Han er ikke den eneste i dansk landbruk som ser inntektsmuligheter. Landbrug og Fødevarer, Bondelagets søsterorganisasjon i Danmark, skal 8. februar arrangere en konferanse om mulighetene som ligger i både hemp og medisinsk marihuana. På programmet er både hva slags potensial som er for dyrking i Danmark og hvilke inntektsmuligheter det gir.

Pasienter som har for eksempel kreft, multippel sklerose eller ryggmargsskade er blant dem som fra neste år skal kunne få medisinsk cannabis, skriver Berlingske Tidende. Danmark er ikke de eneste som åpner for medisinsk marihuana: Tyskland, Canada og flere amerikanske delstater er blant dem som enten har legalisert eller signalisert at de vil gjøre det. Landbruket i Danmark er vant til å tenke eksport, og de vil ifølge danske Ekstra Bladet ha en del av kaka om det slår til at cannabis blir legalisert.

Annonse

– Vi ønsker å være innovative, og vi kan se at det er en milliardindustri blant annet i USA som vi kunne få her hjemme, sier Lars Hvidtfelt, viseformann i Landbrug og Fødevarer til avisen.

I tillegg til at bøndene kan tjene penger på å dyrke den omstridte planten er det flere danske selskaper som håper å tjene penger på å utvikle ulike produkter basert på den. Blant dem er Fertin op, som produserer nikotintyggegummi. De undersøker nå muligheten for å utvide assortimentet med cannabistyggegummi, skriver Finans.

– Vi har sett på et par teknologier som i tyggegummi kan være interessant i forhold til å håndtere cannabis. Slik jeg leser det amerikanske markedet er det det euforiserende stoffet THC interessen samler seg om, sier Søren Birn, administrerende direktør i selskapet.

Neste artikkel

Tresker tok fyr etter 30 sekunder