Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bønder fra hele landet går til Stortinget

Klart for storinnrykk i Oslo

Demonstrasjon: Slik så det ut da et tusentalls bønder markerte bruddet i jordbruksoppgjøret i 2014. Arkivfoto: Linda Sunde

Tirsdag er det ventet flere tusen bønder og andre med hjerte for norsk mat til byen for å gå i et stort opptog for norsk matproduksjon. Bakgrunnen er bruddet i jordbruksforhandlingene mellom staten og bøndene.

Det er ikke bare bøndene som mener trygg norsk mat er verdt å gå i tog for. Blant annet er det mange av Norges fremste kokker som stiller opp.

- Jeg kan ikke drive restaurant uten bøndene. Og du kan ikke spise deg mett uten dem, sier Jørn Lie, kjøkkensjef på Gamle Raadhus i Oslo.

- Jeg mener alle som setter pris på trygg, god og kortreist mat, bør bruke matpausen sin på tirsdag til å vise at de støtter dem, oppfordrer Christer Rødseth som er kjøkkensjef på Vaaghals restaurant.

Toget går fra Landbrukets Hus til Stortinget, nå er det opp til stortingsrepresentantene å avgjøre rammene for norsk matproduksjon i framtida.

Programmet i grove trekk

Annonse

• Hele morgenen fram til kl 12: Flere tusen bønder fra hele landet strømmer til bakgården i Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34. Mat fra Bondens Marked og food trucken Anne på Landet. Plakatsnekring og god stemning.

• Kl 12: Musikk ved Ni Liv, Valkyrien Allstars og flere. Appeller og underholdning,

• Kl 12.45: Opptoget går fra Grønland til Stortinget

• Kl 14 – 15: Minikonsert med Sver ved Aasmund Norstoga og Sigrid Moldestad, Ravi og Frode Alnæs. Politiske appeller.

Fullstendig program og mer info finnes i arrangementet på facebook

Neste artikkel

Utfordrer jordloven