Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulvekjenner: – Frykter du ulven, rop høyt!

Dansk ulveekspert gir råd til ulveredde mennesker.

Ulv-ulv: – Fekt ut med armene og rop høyt. Ulven vil gå utenom mennesker, sier direktør Frank Vigh-Larsen for Skandinavisk Dyrepark. (Foto: David Dirga/Shutterstock)
Ulv-ulv: – Fekt ut med armene og rop høyt. Ulven vil gå utenom mennesker, sier direktør Frank Vigh-Larsen for Skandinavisk Dyrepark. (Foto: David Dirga/Shutterstock)

Ulvefrykten brer om seg også i vårt naboland i sør. Direktør for Skandinavisk Dyrepark, Frank Vigh-Larsen, har rådet klart til folk som lurer på hva de skal gjøre om de skulle møte gråbein.

– Er man utrygg, så skal man stå helt stille. Føler man allikevel at ulven kommer for tett på, så fekt ut med armende og rop høyt. Ulven vil gå utenom mennesker, sier Vigh-Larsen til Landbrugsavisen onsdag.

De fleste har hørt hørt historien om Rødhette og ulven like før sengetid. Historien forteller at ulven spiser Rødhettes bestemor. Frykten for ulven sitter dypt i oss og i vår kultur, forklarer direktøren – som hver dag forteller om sin ulveviten til parkens gjester.

– Det er så vanskelig for oss at tro på at ulven ikke er farlig for mennesker. Nesten hver gang jeg viser rundt, blir jeg trukket i ermet og spurt: «Er den virkelig ikke farlig for mennesker?» forteller Vigh-Larsen.

Les også: Ny ulvedemonstrasjon 30. januar

Annonse

Ved Holstebro, i nordre Vestjylland, har det de seneste ukene formodentlig vært en ulv på ferde. Fåreproducent Storålam har mistet i alt 20 får siden sist høst. Foreldre har også vært bekymret. Men foreldre skal ikke bekymre seg om barna leker i naturen i ulveområder, mener han.

– Det finnes historier om ulver som har angrepet spedbarn i fjerne deler av verden, men det vil aldri skje i Danmark. Man kan framprovosere en slik adferd. Jeg har hørt historier fra India, om familier som ikke kunne forsørge sine barn, og jaget dem ut til rovdyr. Det er fullstendig absurd at dét skulle kunne skje her, fremholder han.

Les også: Ulveangrepa held fram i Danmark

Neste artikkel

Ulven i et smalt eller bredere perspektiv