Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Utsetter fristen til næringskomiteen

Blir ikke ferdige med jordbruksinnstilling etter planen.

Regjeringspartiene sitter på gangen, og samarbeidspartiene Venstre og KrF forhandler i stedet med de rødgrønne om årets jordbruksoppgjør. Fra venstre Pål Farstad (V), Line Henriette Holten Hjemdal (KrF), Ingunn Foss (H) og Morten Ørsal Johansen (Frp). (Arkivfoto)

– Det er beklagelig at næringskomiteen ikke rekker å avgi innstilling som planlagt. Høyre og Frp er klare, men hvis de andre partiene trenger mer tid, så får de det, sier saksordfører Ingunn Foss (H) til NTB.

Regjeringspartiene sitter på gangen, og samarbeidspartiene Venstre og KrF forhandler i stedet med de rødgrønne om årets jordbruksoppgjør.

Les mer: Flertall for å gi bøndene mer

Men samtalene tar tid, ikke minst på grunn av alle avklaringene som må gjøres med Landbruksdepartementet.

– Jordbruksoppgjøret er komplisert, og det er mange ulike faktorer som må avklares. Vi innser at vi ikke rekker å bli ferdige i tide til å avgi innstilling torsdag, sier næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Annonse

Pollestad medgir at det ikke bare er tekniske avklaringer som gjør at forhandlingene trekker ut.

– Vi er jo flere partier med forskjellige standpunkter og ulik politikk på en del områder. Selv om vi må utsette avgivelsesfristen er det vår klare ambisjon å bli ferdige før helgen, sier han.

Det er foreløpig ikke aktuelt å utsette datoen for stortingsbehandlingen av jordbruksoppgjøret, den er fredag 16. juni.

Les mer: Bartnes: – Gode og viktige signaler

Neste artikkel

– Hvor mange gårdsbruk vil du ofre, Hoksrud?