Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Skuffet, men ikke overrasket

Fylkesleder Borgny Kjølstad Grande stoler på Stortinget.

Borgny Kjølstad Grande, leder i Nord-Trøndelag Bondelag, har store forventninger til at Stortinget griper muligheten til å avklare hvilken vei landbruket skal ta inn i framtida. Her sammen med landbruksminister Jon Georg Dale. (Foto: Bondelaget)

– Vi fikk et tilbud fra staten som gir store negative konsekvenser for svært mange produsenter, og som var svært langt unna å følge opp jordbruksmeldinga, sier fylkesleder Borgny Kjølstad Grande i Nord-Trøndelag Bondelag til bondelaget.no.

– Når forhandlingene dessverre ikke får rettet opp disse skjevhetene, må vi stole på at Stortinget setter regjeringa på plass, legger hun til.

– Fra en bonde til en annen

Når regjeringa tar penger fra en bonde og gir til en annen, eller flytter midler mellom ulike deler av landet, er det ikke ei satsing på landbruket, mener Kjølstad Grande.

– Det gir bare større uforutsigbarhet for flere, og svarer ikke på Stortingets mål om å øke norsk matproduksjon basert på norske ressurser, understreker hun.

– Staten svarer heller ikke godt nok på jordbrukets krav om å satse særlig på de små og mellomstore gårdene. Fordelinga som er foreslått er langt fra nok til å gi et løft til mangfoldet i norsk landbruk. Norsk landbruk trenger ei satsing som forhindrer at mer jord går ut av drift, og det har ikke regjeringa vært villig til å gi, sier Borgny K. Grande.

Annonse

Nå går tilbudet fra regjeringa videre til Stortinget, som skal vedta jordbruksoppgjøret for 2017.

– Jeg har store forventninger til at Stortinget nå griper muligheten til å avklare hvilken vei landbruket skal ta inn i framtida og gjør de endringer som er nødvendig for å få årets oppgjør i tråd med Stortingets vedtatte landbrukspolitikk, sier Borgny Kjølstad Grande.

I buss til Oslo

Er du i Oslo 23. mai vil vi gjerne ha deg med i Opptog for norsk landbruk, skriver Frøydis Haugen, leder i Hordaland Bondelag, på Facebook.

«Det går busser fra Hordaland mandag kveld og vi har alltid plass til flere. Ta kontakt hvis du vil være med», skriver Haugen.

Neste artikkel

Frp villig til oppvaskmøte med Elvestuen