Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sier nei til utvidet ulvejakt

Ola Elvestuen har avslått ønske om ulvejakt ut april. Bondelaget mener det skjerper konflikten.

I år ble ulvejakta utenfor ulvesonen avsluttet 1. april. Landbruket har nsket å utvide ulvejakta til ut april måned, men klima- og miljøministeren sier nei. Foto: Volodymyr Burdyak/Colourbox

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) vil ikke utvide ulvejakta utenfor ulvesonen med en måned.

–Avslaget skjerper konflikten, sier rovdyransvarlig Einar Frogner i Norges Bondelag i en pressemelding.

Tidligere i vinter foreslo regjeringen og daværende klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) å utvide ulvejakta utenfor ulvesonen til å gjelde ut april måned. Begrunnelsen var blant annet at det utenfor ulvesonen normalt bare finnes enkeltindivider og ikke familieflokker. Da er biologiske hensyn mindre relevante.

Annonse

Elvestuen begrunner sitt nei med nettopp biologiske hensyn, at det er fare for at såkalt genetisk verdifull ulv blir skutt under lisensjakten.

- Avslaget er ikke begrunnet godt nok. Ulven som gjorde så stor skade på Hadeland i fjor ble observert allerede i april. Med en forlenget lisensfelling, kunne ulven blitt tatt ut langt raskere og dyretragedier kunne blitt unngått. Det var også en av årsakene til forslaget om å utvide lisensfellinga, understreker Einar Frogner.

Perioden for årets lisensfelling gikk ut 1. april. Forslaget fra Helgesen la opp til at en utvidelse kunne bli gjeldende allerede i år.

Neste artikkel

Flere jervekull både i Norge og Sverige