Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senterpartiet vil utfordre ulvevedtak i Stortinget

– Vi mener vedtaket ikke oppfyller formålet om å ta ut flokkene, sier Ole André Myhrvold (Sp).

Ole André Myhrvold er stortingsrepresentant for Senterpartiet. Han lover å ta opp klima og miljøministerens ulvevedtak i Stortinget. (Foto: Ragne B. Lysaker/Senterpartiet)

Tidligere i dag blir det klart at klima og miljøminister Ola Elvestuen (V) sender Statens naturoppsyn ut for å felle tre av de gjenværende ulvene i Julussa- og Osdalsrevirene.

Det er imidlertid fem ulv i revirene i dag: De tre årshvalpene Elvestuen har besluttet at skal felles, og to halvannet åringer. De to sistnevnte er en tispe fra Julussa flokken og en hannulv som har vandret inn fra Juvbergreviret. De går sammen, og staten mener skal få leve.

– Det er vi ikke fornøyd med. Hensikten med vedtaket var at begge flokkene skulle tas ut, og jeg skjønner ikke hvorfor i alle fall tispa fra Julussa-flokken ikke blir tatt ut, sier Ole André Myhrvold, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

Annonse

Grunnen til at de to ulvene får leve, er at de så langt oppholder seg innenfor ulvesona.

– Det nydannete ulveparet er så langt bare påvist innenfor ulvesonen. Terskelen for å tillate felling er høy innenfor ulvesonen, og disse to individene omfattes derfor ikke av beslutningen om ekstraordinært uttak, sier Ola Elvestuen.

Myhrvold i Senterpartiet lover at de ikke vil la saken ligge.

– Vi oppfatter at hensikten med vedtaket ikke blir oppfylt, og vil ta saken opp i Stortinget, sier han.

Neste artikkel

Ulv drepte elgkalv nær Sognsvann