Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Røkke vil kjøpe Norske Skog-fabrikkene

Røkke og hedgefond vil by på datterselskapet som eier fabrikkene.

En time etter at Aker og Norske Skogindustrier slapp sine kvartalstall, kom det en ny børsmelding fra Aker. Der kommer det frem at Aker, sammen med hedgefondet Oceanwood, vil by på aksjene i Norske Skog AS, melder nettavisen E24. Norske Skog AS er datterselskapet som eier fabrikkene til det børsnoterte selskapet Norske Skogindustrier ASA.

Oceanwood er kreditor og har kjøpt seg opp i Norske Skogs pantesikrede lån. De sitter nå på all gjelden i det såkalte NSF-lånet til Norske Skog, som har sikkerhet i papirfabrikkene.

Les også: Tømmer-trøbbel i Trøndelag

Annonse

Aksjonærenes verdier tapt

Dagens nyhet betyr at aksjonærenes verdier i Norske Skogindustrier ASA i realiteten er tapt, inkludert for styreleder og største aksjonær Christen Sveaas. Selskapet hadde før børsnyheten en markedsverdi på 184 millioner kroner.

– Vi har over en lengre periode jobbet konstruktivt med styret og ledelsen i Norske Skogindustrier ASA og stilt med ytterligere finansiering til virksomheten. Det har imidlertid blitt klart at selskapet har vanskeligheter med å løse situasjonen gjennom en bredt forankret løsning, sier John Chiang, investeringsdirektør i Oceanwood Capital Management i en pressemelding.

–Derfor har vi besluttet at den beste måten å beskytte driftsselskapene vil være å ta grep og bevege prosessen fremover, sier han videre.

Les også: Skogeierne forventer fortgang i bio-satsingen

Neste artikkel

Mener sitkagrana er et fantastisk treslag