Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny minister glad for WWFs ulvesøksmål

Ola Elvestuen (V) er ny klima og miljøminister, og dermed WWFs motpart i ulverettsaken. 1. januar var han glad for at WWF saksøkte departementet hans.

Nestleder Ola Elvestuen i Venstre er ny klima- og miljøminister. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Anders Sandbu
Nestleder Ola Elvestuen i Venstre er ny klima- og miljøminister. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Anders Sandbu

I dag ble Ola Elvestuen ny klima og miljøminister, og Venstre har dermed overtatt Klima og miljødepartementet. Han er dermed ansvarlig statsråd for saksfeltet WWF har saksøkt staten for. 1. januar i år var han glad for dette søksmålet

– Venstre er glade for at WWF har saksøkt staten og krever ny norsk ulveforvaltning. Dette er viktig fordi vi er mange som mener at stortingsflertallet har lagt seg på et bestandsmål som er for lavt for å innfri våre forpliktelser etter Bernkonvensjonen, sa Elvestuen i en pressemelding fra Venstre.

Elvestuen har tidligere markert seg som en motstander av ulvejakt. Bondebladet har foreløpig ikke fått svar på spørsmål om hvordan den nye statsråden vil håndtere søksmålet og hvordan han vil håndtere vedtak om ulvejakt i fremtiden.

Annonse

Oppdatering: Aftenposten har også skrevet om saken.

– Fordi det er så mye konflikt, er det viktig at vi får en rettsavklaring for å komme videre i rovdyrpolitikken vi har. Vi trenger en avklaring på den motsetningen det antas å være mellom det som er vedtatt på Stortinget, og det som ligger lovverket, sier Elvestuen til Aftenposten.

På spørsmål om det blir like omfattende ulvejakt neste år, svarer han følgende:

– Jeg tror jeg skal la prosessene gå sin gang, og så skal statsråden ta beslutningen når de er ferdige. Jeg tror alle forstår at her vil det være avveininger fremover når den nye regjeringen skal legge sin politikk, sier han.

Neste artikkel

Mener staten er for vag om ulvebelastning