Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mener Elvestuen trenerer ulvesak

Ola Elvestuen (V) skulle behandle søkand om fellingstillatelse "i god tid før 15. februar". – Timeglasset er tomt, om vi skal kunne kalle det god tid, sier Knut Arne Gjems.

Knut Arne Gjems, leder i NJFF Hedmark mener det tar urimelig lang til å behanlde søknaden om fellingstillatelser. (Foto: Benjamin Hernes Vogl)

Det er tre uker siden ulvejakten i Julussa- og Osdalsrevirene ble avsluttet, fordi jegerne hadde skutt de 16 ulvene de hadde fellingstillatelse på. 11 dager er gått siden Elvestuen sa han ville ta avgjørelsen "relativt raskt, og i god tid før 15. februar." Da var det allerede bekreftet med DNA prøver at flere av ulvene som var funnet tilhørte flokkene som skulle tas ut.

– Timeglasset er tomt, om vi skal kunne kalle det god tid. Det er 13 dager igjen, sier Knut Arne Gjems, leder i Norges Jeger og Fiskerforbund Hedmark.

På tilliten løs

Han deltok selv i ulvejakten, og hadde det overordnede ansvaret for å organisere jakten i forhold til myndighetene. Han mener saken nå blir trenert i departementet.

– Vi har blitt bedt om å dra ut å samle data om ulvene, og har gjort det. Så blir saken trenert. Hvis ikke saken følges opp av Elvestuen og KLD nå, må vi på Stortinget. Det er Stortinget som har lagt demokratiske føringer for hvordan forvalntingen skal være, og når de ikke blir fulgt opp må Stortinget ta ansvar, sier Gjems.

Han forteller videre at de i går fikk bekreftet at det er enda en årshvalp igjen av Osdalsflokken. Det er altså minst tre ulver i Julussa-reviret, to fra flokken som skulle tas ut pluss en invandret hannulv fra Juvberget. I Osdalen er det minst to ulver, begge årshvalper som fra flokken som skulle tas ut.

– Dersom det er den ene ulven fra Juvberget de er bekymret for, kan de begrense jaktområdet så vi holder oss unna den. Det går fint an å felle de andre, uten å ta ulven fra Juvberget, den er helt sør i fellingsområdet. Det finnes praktiske løsninger på det, sier Gjems.

Annonse

Solberg-regjering

Selv om Venstre nå sitter med klima- og miljødepartementet, er han tydelig på at han holder hele regjeringen ansvarlig for politikken på området.

– Det er regjeringen Solberberg som har lagt dette i hendene på Elvestuen, og deres oppgave er å følge opp Stortingets demokratiske vedtak. Skal folk ha tillit til demokratiet, er det viktig at det blir ryddet opp, sier Gjems videre.

Redd Elvestuen trenerer

Sandra Borch er stortingsrepresentant for Senterpartiet, og har i dag sendt spørsmål til Ola Elvestuen om behandlingen av søknaden. Hun frykter Elvestuen trenerer saken.

– Det er det vi er redd for, at det er en trenering som skjer. Den forrige ministeren svarte svart på hvitt at jakten skulle skje om ulvene tilhørte de to flokkene, sier hun.

– Vi var kritiske til innsettelsen blant annet fordi han for kort tid siden var glad for søksmålet fra WWF, og nå skal stå og forsvare den politikken, sier Borch videre.

Bondebladet har sendt flere spørsmål om saksbehandlingen til departementet, men har ikke fått svar.

Neste artikkel

Ulv drepte elgkalv nær Sognsvann