Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Inviterer Solberg til krisebefaring

Bondelaget og Småbrukarlaget vil ha med statsminister Erna Solberg på krisebefaring, for at hun skal se situasjonen med egne øyne.

Ekstremtørken med tilhørende fôrkrise fortsetter. Nå vil Bondelaget og Småbrukarlaget diskutere tørkekrisen med statsministeren. En formell invitasjon ble sendt onsdag denne uka. I brevet ber faglagene SOlberg møte næringa så fort som mulig,

– Mange av våre medlemmer står nå i en fortvilt situasjon. Husdyrbønder står i fare for å måtte nødslakte fordi de ikke har nok fôr til dyra. Produsenter av korn, bær, frukt og grønnsaker opplever store avlingstap. En av landets største næringer er i dyp krise – vi inviterer landets øverste leder til å se det med egne øyne, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes i en pressemelding.

Faglagene vil ha med Solberg på besøk til en av gårdene som er ramma, for der å diskutere situasjonen med næringa.

Annonse

Denne våren og sommeren har vært preget av tørke og varme i store deler av Nord-Europa. Det er fortsatt for tidlig å fastslå nøyaktig hvor store tap dette har påført landbruksnæringa i Norge, men tapene er store og de øker for hver dag regnet uteblir.

– Vi bønder forsøker så godt vi kan å hjelpe hverandre, og dugnadsånden er imponerende. Blant annet flyttes det fòr fra nord til sør, og vi opplever også at samfunnet rundt oss, som banker og tjenesteleverandører, ønsker å hjelpe. Skal vi unngå at krisen gir langvarige konsekvenser for norsk matproduksjon, trengs en ekstraordinær økonomisk innsats fra regjeringen, sier småbrukarlagsleder Merete Furuberg.

Neste artikkel

Nå er det opp til markedet