Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frivillig-kuttene reverseres

4H jubler over at KrF og Venstre sikret fortsatt støtte til frivillige.

Onsdag 22. november ble Høyre, Frp, Venstre og KrF enige om statsbudsjettet for 2018. Av forhandlingsresultatet, fremgår det at støtten til de frivillige organisasjonene allikevel opprettholdes på dagens nivå.

Regjeringen foreslo i høst å kutte støtten med vel 30 millioner kroner til 30 frivillige organisasjoner på det landbruks- og matpolitiske området, og aller størst var kuttet i 4H-støtten (7,1 millioner). Men Venstre og KrF sikret under forhandlingene at disse kuttene ikke blir noe av.

– Dette er veldig gode nyheter! Det har vært en krevende høst. Å ha en så stor usikkerhet hengende over organisasjonen tar på. Venstre og KrF fortjener virkelig en stor kløverkake for å ha sikret støtten til de 14.000 engasjerte 4H-erne rundt om i landet, sier generalsekretær Signe Lindbråten i 4H Norge i en pressemelding.

Annonse

Les også: Kutter millioner i 4H-støtten

Hun sier organisasjonen har opplevd et kjempeengasjement og massiv støtte siden statsbudsjettet ble lagt fram. Både 4Hs egne medlemmer, andre organisasjoner, enkeltpersoner og politikere har engasjert seg i saken.

Historisk har 4H hatt et nært og godt samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og fylkesmannens landbruksavdeling. Men det ble rabalder da regjeringen fremmet forslag om kutt i totalt 30 frivillige organisasjoner innen mat og landbruk, med følgende begrunnelse: "Drift av frivillige organisasjoner bør ikke være avhengig av årlige overføringer fra staten."

4H er gjennom sine 600 aktive klubber og 50 4H-gårder i hele landet en av de største og viktigste aktørene som driver med opplysningsarbeid for sunn mat, god helse, landbruk og grønn næringsutvikling. Organisasjonen er nå takknemlig for at aktiviteten kan fortsette på det samme høye nivået i 2018 som tidligere.

Les også: Småbrukarlaget: – Følger ikke Stortingets vilje

Neste artikkel

Digitale medier får skylda for stadig mindre politisk tillit