Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bygdeforskning åpner kontor på Karl Johan

Flytter ruralkunnskap nærmere sentralmakta.

– Vi legger nå grunnlaget for virksomheten i Oslo og jeg har store forventninger, sier Harald Lein. (Foto: Bygdeforskning)
– Vi legger nå grunnlaget for virksomheten i Oslo og jeg har store forventninger, sier Harald Lein. (Foto: Bygdeforskning)

Norsk senter for Bygdeforskning etablerer seg i Oslo. Senteret skal ha eget distriktskontor på Karl Johan.

Distriktskontoret, som skal drive med samfunnsvitenskapelige utredninger og analyser, leier lokaler av Landbruksforskning Karl Johansgate 41A. De flytter inn 1. august, skriver Bygdeforskning i en pressemelding.

Les mer: Mer utenlandsk arbeidskraft i norske melkefjøs

– Vi er veldig glade og stolte over at vi nå etablerer et eget distriktskontor i Oslo. Med dette rykker kunnskapen om det rurale nærmere sentralmakta, og det tror jeg er bra, sier Harald Asbjørn Lein, direktør i Bygdeforskning.

Egen utredningsvirksomhet.

Distriktskontoret vil være et brohode for samfunnsforskerne ved instituttet Bygdeforskning. I tillegg skal Oslokontoret ha egen utredningsvirksomhet.

Instituttet er et internasjonalt knutepunktet for ruralforskning og ligger ved NTNU i Trondheim.

Ved siden av forskning på lokalsamfunn, bygdeliv og kultur, har instituttet store prosjekter innenfor ressursforvaltning, verdiskapning og innovasjon og regionalutvikling.

Vil ha fire ansatte

Annonse

Bygdeforskning rekrutterer nå medarbeidere til Oslokontoret og har foreløpig ansatt Bjørn Eidem og Per Christian Rålm.

Eidem har bred erfaring, og har bl.a. vært Norges landbruksråd til EU og styreleder for NILF. Han vil bistå etableringen av et eget Oslokontor for Bygdeforskning i 2017.

Les mer: Kronikk: – Landbruket bør rekruttere flere kvinner

Rålm har flere års erfaring med å lede utredningsarbeid, blant annet fra Nibio.

– Vi legger nå grunnlaget for virksomheten i Oslo og jeg har store forventninger, sier Lein.

– Målet er å etablere en stab på fire ansatte i første omgang, men på lengre sikt skal vi vokse. Med rekrutteringen av Rålm og Eidem har vi gode forutsetninger for å lykkes, legger han til.

Neste artikkel

Grønt lys for nye berekraft-prosjekt