Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Andre grunner til bruddet

Politiske grunner, mener Morten Ørsal Johansen (Frp).

Det dreide seg ikke om selve tilbudet fra staten, men om politiske grunner, mener Morten Ørsal Johansen, landbrukspolitisk talsmann i Frp i en pressemelding. Foto fra markering utenfor Stortinget. (Foto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo)

– Med et så godt tilbud som staten la på bordet, samtidig som staten hadde vilje til å strekke seg enda lenger, er det opplagt at det er andre grunner enn selve tilbudet som gjør at bøndene bryter. Det dreide seg ikke om selve tilbudet fra staten, men om politiske grunner, sier Morten Ørsal Johansen, landbrukspolitisk talsmann i Frp i en pressemelding.

– Av respekt for samarbeidsavtalen med KrF og Venstre om at avtaleinstituttet i jordbruket skal opprettholdes, og at det var et godt tilbud til bøndene, kommer jeg i utgangspunktet til å anbefale stortingsgruppen om å stemme for det fremlagte tilbudet, legger han til.

I en tid der norsk økonomi er under press og flere har mistet jobben sin, er det trist at bøndene ikke viser moderasjon, mener Ørsal Johansen.

Annonse

– Det er fullstendig urimelig at bøndene skal ha 9 prosent økning i inntektene, mens andre lønnsmottakere kan vente seg en økning på 3 prosent. Jordbrukets inntektsvekst fra 2014 til 2017 er regnet til 18,1 prosent, mens andre grupper ligger an til å få 7,1 prosent.

– Vi håper at Stortinget går inn for et fornuftig og balansert jordbruksoppgjør som er til det beste for forbrukere og næringen, legger han til.

Neste artikkel

Ingen konkurssmell etter tørken