Som en del av åpningsdagen på Trøndersk Matfestival ble det også kåret åtte Årets Produkt-vinnere for 2022. Vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat ble årets nykommer.
Equinor endrer menyen offshore. Nå skal det bli mer norske og mer lokale råvarer. – En seier, sier Trond Cato Fylling. Nå vil han ha andre oljeoperatører til å følge etter.
Fem av de i alt 13 vinnerne i kåringen Det Norske Måltid 2021, er fra Trøndelag.
Fra utsiden ser det ut som en ganske ordinær landhandel, litt slitt og litt gammeldags. Men straks kundene kommer innenfor dørene til Eide Handel innser de at dette er litt mer.
Arild og Kathrine har i oppstartsåret for Vuku gårdsmeieri fått innpass i Norgesgruppen og Coop med deres norske mozzarella. Osten sikret også førsteplass i Årets lokalmatgründer.
ØkoNils satser på kortreist konsept i Valdres.
I fjor ble det solgt lokalmat og -drikke for 13 prosent mer enn året før. Matmerk-sjefen forventer at 2021-salget blir enda bedre.
– Finnmark vinner hver gang. Dette er virkelig det fylket som er på topp i folks bevissthet rundt lokalmat og lokale råvarer, sier Nina Sundqvist, adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat.