Landbruksministeren er uenig med NBS-lederen i at jordbrukets klimaarbeid bør skyves på. Nå skjerpes Norges klimaforpliktelser. I tillegg er flere land inspirert av Norges matberedskapsmodell.
AgriAnalyse-lederen tror ikke på bondeopptøyer som i Nederland, tross økte klimakrav også i Norge. Men politikken må tilpasses uforutsette endringer, fastslår han.
(Monmouthshire, Wales) Sauebøndene biter negler. Håper på en levelig pris. Oppkjøperne håper på det motsatte – lavest mulig pris. Stemningen er intens. Plutselig ringes det i en kraftig bjelle og auksjonarius roper ut utgangsbudet. Kaoset er i gang.
Nederlandske bondeorganisasjoner var sist uke uenige seg imellom om poenget med å diskutere de fremlagte klimakravene med myndighetene.
Opptøyene i Nederland fortsatte onsdag og torsdag, i kjølvannet av regjeringens vedtatte nitrogen-strategi som ventes å medføre 11 200 færre gårdsbruk.
Nye bondeprotester og -blokader etter skjerpede klimakutt-krav skaper sinne og kaos i Nederland. Central Food Trade Agency forventer tosiferede milliontap for supermarkedene.
Ukraina har 22 millioner tonn korn på lager, og ønsker sikkerhetsgarantier for at korn nå kan fraktes fra ukrainske havner.
Tusenvis av bønder samlet seg i flere nederlandske byer for å protestere mot regjeringens planer om kraftig kutt i klimautslippene i landet.
Økte produsentpriser har gjort at bønder i EU har klart seg rimelig bra til tross for høy kostnadsvekst både under pandemien og nå krigen i Ukraina.
180 forskere protesterer mot EU, etter at flere EU-politikere har åpnet for å ta en pause i den vedtatte «Farm to fork»-strategien under Ukraina-krigen.