– Vi opplever i liten grad å bli mistrodd, men det blir påpekt enkelte ganger, sier direktør Per Berg i Nortura.
Nortura venter lavere produksjon av storfe og svin, og noe større uttak fra reguleringslager fram til høsten.
Risikoen for redusert salg er stor om samvirkene ikke kan dokumentere miljøpåvirkning helt ned på produsentnivå. Store kunder etterspør stadig mer data.
Slutter med bonuser til konsernledelsen.
Sjelden er både store, mellomstore og små leverandører, den største dagligvarekjeden, Konkurransetilsynet og Bondelaget enige. Men nå har de funnet noe de kan være enige om: De vil ikke ha forskriften som regjeringa har foreslått.
– Det skriker i hvert fiber i hele kokkekroppen min, sier kjendiskokk Eirik Lillebø. Han har akkurat fått ny informasjon om produksjonsmetoden hos flere av landets største pinnekjøttprodusenter.
Det er høysesong for Norturas slakteri i Tønsberg. Nå slaktes det opp mot 10 000 griser i uka, men det er ikke bare mat som produseres på det nylig oppgraderte anlegget.