Hva er det egentlig som gjør at noen kuer produserer mer metan enn andre? NMBU-forsker Angela Schwarm leter etter svar, men finner langt oftere nye spørsmål.
Det er 345 millioner mennesker som trues av akutt matmangel, ifølge FNs matvareprogram (WFP). Det er en økning fra 200 millioner før pandemien.
For å begrense importen av protein til norske produksjonsdyr, ser forsker Alemayehu Kidane ved NMBU på effekten av å optimalisere norsk fôrkorn.
I forsøksfjøset til NMBU står Europas eneste hester med luke i magen. Det gir forskere og studenter enestående muligheter til å fordype seg i hestens fordøyelse.
Sau som spiser tare, får saftigere kjøtt som holder seg lenger og i tillegg smaker godt.
Statsforvaltaren vil stoppa skyliften i Odda, fordi stasjonen på fjelltoppen kan øydeleggja for villreinstammen på Hardangervidda. Reidar Borgstrøm meiner ordføraren bør leggja planane langt vekk.
På verdensbasis dør flere mennesker av soppinfeksjoner enn av malaria og tuberkulose til sammen. Det er et økende problem at sopp blir resistente mot midlene vi har for å bekjempe dem.
Matberedskapsdiskusjonen har i for liten grad tatt hensyn til den store omstillingsevnen vi besitter, som følge av vårt husdyrbaserte matproduksjonssystem.