I to år på rad har folks tillit til kjøtt, kylling og bransjen sunket. Men nå stiger den igjen, viser undersøkelse.
Nordmenn mener vi bør øke produksjonen av norsk kjøtt og egg. Det viser en ny spørreundersøkelse.
På fire år har forbruket av rødt kjøtt gått ned med 2,7 kilo per person. Kyllingforbruket øker, men ikke nok til å veie opp for nedgangen for rødt kjøtt.
Fylkesleder Per Vidar Kjølmoen (Ap) vil ha en sterk allianse mellom fagbevegelsen og bøndene.
Sluttfinansieringen er uviss, og koronaen har utsatt framdriften i etableringen av Gudbrandsdal Slakteri. Arbeidsgruppa langer ut mot Nortura, men medlem og Sel-ordfører Eldri Siem har god tro på prosjektet.
Fylkesleder Anders Felde har ikke møtt én lokalpolitiker som har støttet landbruksdelen av Klimakur 2030. Han tar for gitt at også stortingspolitikerne setter foten ned under behandlingen.
USAs president Donald Trump beordrer kjøttforedlingsbransjen til å holde produksjonen gående, til tross for flere dødsfall som følge av koronaviruset.
Ineffektiv, farlig og urettferdig er hvordan noen av verdens fremste klimaforskere beskriver metoden som Klimakur 2030 bruker for å beregne at kjøttkutt kan spare 2,9 millioner CO2-ekvivalenter på ni år.
Politikere reagerer på at Norge importerer kjøtt fra dyr som blir avlivet uten bedøvelse.