De har alle vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i sin region. Nå står kampen om den gjeveste prisen.
I stedet for å kjøpe mer kvote til en høy pris, bygde Johan Isak Tveit ysteri ved siden av fjøset som han leier ut til Andrea Maggioni i Osteverkstedet AS. Samarbeidet sikrer bonden lokal foredlingskvote, og osteprodusenten fersk kvalitetsmelk.
Bedriften får bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Vestfold og Telemark. Hyllest produserer økologisk drikke av hylleblomster og -bær dyrket i Telemark.
Grønn Gjødsel bruker fiskeslam fra smoltproduksjon som et av råstoffene i naturgjødsel. Ved å gjøre et miljøproblem til en viktig ressurs bidrar Rakkestadbedriften til et mer bærekraftig jordbruk.
Grønn Gjødsel AS fra Østfold, Buggegården i Vestfold og Ragnhild og Jonas Viken, som driver gartneriet Viken Østre, matforedlingsselskapet Grønne Folk og helsetilbudet Level i Trøndelag, kjemper om årets BU-pris.
Lars Ingvald Folkedal i Hardanger har bygd både slakteri og eige sagbruk på garden.
– Bondens marked i Oslo har virkelig lykkes i å få opp en betydelig aktivitet i hovedstadsregionen og tilgjengeliggjøre bøndenes produkter i storbyen, sier Kristin Willoch Haugen, regionsdirektør Innovasjon Norge Buskerud.
Bringebærlandet i Drøbak selger bringebæra direkte fra gården. Det som ikke blir solgt, går til produksjon av bringebærvin.
Pølseeventyret startet på gårdens stabbur i 2013.