Hvor mange dyr du har 1. mars og 1. oktober, bestemmer tilskuddet ditt. Det jobbes det nå med å få slutt på. Innen 1. februar skal to rapporter som kan føre til et nytt system, leveres.
Jonil Ursin og Natalie Steen, veterinærer ved Nord universitet, skal de kommende årene undersøke sammenhengen mellom bondens arbeidsmiljø og helse, og dyrenes helse og velferd.
I Danmark har det allerede kommet kostråd som tar hensyn til bærekraft. Dersom nordmenn fulgte tilsvarende råd, ville norsk kjøtt- og eggproduksjon halveres, mens melkeproduksjonen måtte enda lenger ned.
Nordmenn spiste seks prosent mer kjøtt i fjor enn året før. Tilliten til kjøttbransjen har vokst, og andelen som vil øke norsk produksjon har steget betydelig.
NSG og Animalia har nå fått på plass en egen kode i Sauekontrollen for å registrere dyr som har fargede flekker i ulla.
Dyrevernsaktivister har oppfordret kyllingbønder til å vise fram produksjonen. Animalia skal nå streame et helt kyllinginnsett, minutt for minutt.
Ammekubøndenes interesseorganisasjon er redd trekk allerede i 2025 vil ramme bønder uforvarende.
En samlet storfenæring jobber med å kartlegge omfanget av gener for dobbeltmuskulatur i norske besetninger. Nå er flere genvarianter oppdaget.