Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vegvesenet klippet ned kornet

Irriterte kornbønder fikk kantklipper i åkeren.

Åkerkant: Kantklipperne var i overkant langt inn i åkeren til Ole Halvor Hjartsjø. Foto: Ole Halvor Hjartsjø
Åkerkant: Kantklipperne var i overkant langt inn i åkeren til Ole Halvor Hjartsjø. Foto: Ole Halvor Hjartsjø

Kantklipping langs veiene er ikke noe nytt, men kornbonden Ole Halvor Hjartsjø i Gvarv ble irritert da han så hvor langt inn på åkeren det var klippet.

– Det er ganske mange jorder de har vært innpå, totalt er det vel en 500-600 meter. Om jeg skal være snill med dem har de klippet en halv til en meter inn i åkeren. I verste fall er det opp i en halv mål, det er en del kilo i et godt år. Det blir feil, sier Hjartsjø.

Han mener klippingen går langt utover det som er nødvendig for å sikre god sikt, og får støtte av Telemark Bondelag. Knut Haugland, styremedlem i fylkeslaget, forteller at Hjartsjø på ingen måte er den eneste som har fått kornet sitt klippet vekk.

– Jeg har kjørt veistrekningen Bø og Notodden flere ganger de siste dagene, og det er en strekning på 30 meter hvor det er gjort over alt, sier Haugland.

Både Hjartsjø og Haugland har lagt ut saken på Facebook.

Annonse

Telemark Bondelag har tatt det opp med Vegvesenet, som beklager hendelsen.

– Det vi tenker å få ut av det er å komme på riksnyheter, for det gjelder sannsynligvis ikke bare denne veistrekningen. Det er mange som driver både med korn og gras som sier det skjer rundt om i landet. Det er potensielt et brød per kvadratmeter som blir slått ned, sier Haugland.

Vegvesenet bekrefter overfor Bondebladet at det er snakk om et arbeidsuhell.

– Det har vært et arbeidsuhell, og de har kommet litt langt inn i åkeren. Det er flere som har tatt kontakt, og vi beklager det som har skjedd, Odd Arve Arnes, byggeleder på den relevante driftskontrakten.

Neste artikkel

– På overtid at denne prosessen lander nå