Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Starter matlevering per robot

Langt billigere enn å bruke folk.

Hjemkjøring: Roboten Starship skal etter planen kjøre ut mat til kunder i Storbritannia fra og med neste år.

Mens flere aktører nå eksperimenterer med droner, går grunnleggeren av Skype, Janus Friis, en annen retning: Han vil bruke fortauene til matleveringen.

Sammen med Ahti Heinla har han utviklet en liten robot som kan kjøre mat hjem til folk.

Den nye roboten vil kjøre i gåfart, og kan frakte med seg to handleposer inni seg. Når den kommer fram dit den skal, kan mottageren låse den opp ved hjelp av en app på mobilen, og ta ut varene.

Det skriver The Telegraph, som også har en video av roboten.

Roboten Starship blir for tiden testet ut, og ifølge planen skal et pilotprosjekt i gang i Storbritannia i 2016. Et av de første pilotområdene vil være Greenwich i Øst-London.

Annonse

Det nye selskapet lover å skake opp lokal-leveringstjenestene som finnes i dag, med roboten som kan levere matvarer til kundenes dør på under en halvtime for mindre enn et pund. Et pund koster i dag rundt 13 norske kroner.

Ifølge selskapet bak robotene, Starship Technologies, har robot-levering potensial til å være fem til femten ganger billigere enn dagens leveringstjenester, gjort av mennesker.

Selskapet vil i første omgang introdusere robotene i England, deretter USA, og hvis alt går etter planen, vil turen deretter komme til resten av Europa, skriver den danske avisen Børsen.

– Vi sammenligner oss med utbredelsen av bredbånd, som forandret hvordan vi ser film og hører musikk. Vi tror vi bygger det samme for utkjøring av pakker og varer. Vi mennesker er for gode til å beskjeftige oss med den mest åndssvake jobben i verden, nemlig å frakte varer fra A til B, sier operativ direktør i Starship Technologies, Allan Martinson, til Børsen.

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag