Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sjekk den spreke aksjonsvideoen

Alvdalbønder tar en «Pinne for landet» med aksjonsvideo.

Bøndene i Alvdal Bondelag tar en «Pinne for landet» med sin ferske aksjonsvideo.

– Vi ønsker å vise at vi vil ha bønder over hele landet. Og det er utrolig artig å se at budskapet fenger, sier lokallagsleder Geir Lohn i Alvdal Bondelag.

Søndag kveld var det storslått premiere på kinoen på Alvdal. Etter at videoen ble lagt ut på Skogheim Media sin facebookside har den gått viralt og sett over 150.000 ganger.

Hesjestaur for landet

Forskjellen fra originallåta med Freddy Kalas (aka Fredrik Auke), som tar en «Pinne for Hemsedal, Trysil, Hafjell, og en pinne for landet» sender alvdalbøndene stafettpinnen videre til departementskontoret til Sylvi Listhaug.

– Pinnen, eller hesjestauren, går igjen i hele videoen. Når vi på slutten av filmen leverer den på kontoret til Listhaug, viser vi at nå er det opp til henne, forteller Rune Skogheim i Skogheim Media, som har filmet og klippet videoen.

Fra flash-mob til musikkvideo

Det var på årsmøte i Hedmark Bondelag at Geir Lohn fikk ideen om å lage en egen sang inn mot jordbruksoppgjøret. Han ville aksjonere med glimt i øyet.

– Planen var at vi skulle skrive en egen tekst til en poplåt og synge den som en flash-mob på Tynset, forteller Lohn.

Men i kontakt med reklamefilmmannen på Alvdal, vokste prosjektet seg fra en engangsopptreden til en musikkvideo.

– Jeg gjør ting som faller meg inn, så vokser det seg større enn jeg hadde tenkt. Det viktigste med denne videoen er at vi forteller at vi vil ha et landbruk over hele landet, sier Lohn til Bondebladet.

Tommel opp fra Norges Bondelag

Annonse

Kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag er begeistret over den sjarmerende videoen fra Hedmark.

– Dette er en tydelig måte å spre budskapet på, samtidig som den er veldig positiv. Den er veldig fengende og jeg håper at vi kan nå flere utenfor den typiske landbruksfamilien, sier Jakobsen til Bondebladet.

Jordnær og proff

To uker har alvdalbøndene og de gode hjelperne brukt på å lage videoen. De siste klippene ble skutt sist onsdag og søndag kveld var den endelig klar til visning.

– Vi kunne helt sikkert øvd mer på dans og sang, men jeg tror det treffer folk når det er jordnært og amatørmessig, samtidig som det er litt proft, sier Lohn, til Bondebladet.

Alvdal på kartet

Dette er ikke første gang av Geir Lohn får Alvdal på kartet gjennom sitt virke i lokallaget. I fjor kjørte han fra Alvdal til Oslo på mini-traktor for å fortelle hva han mente om regjeringens tilbud til bøndene. Dette førte til massiv interesse fra media og senere fikk de prisen som årets lokallag i Norges Bondelag.

Les mer: Her er pikekorets frekke Listhaug-protest

Les mer: Politiet stoppet studentenes Listhaug-aksjon

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag