Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Reagerer på inngrep mot svinedugnad

Svinedugnad må få unntak fra konkurranseregler, mener Bondelaget

Per Skorge liker ikke at Konkurransetilsynet legger seg borti næringas dugnad for å dempe overproduksjon av svinekjøtt. Foto: Bjørnar Frønes.
Per Skorge liker ikke at Konkurransetilsynet legger seg borti næringas dugnad for å dempe overproduksjon av svinekjøtt. Foto: Bjørnar Frønes.

Generalsekretær Per Skorge i Norges Bondelag, ber Konkurransetilsynet konsentrere seg om kjedemakta, i stedet for å hindre frivillige tiltak blant svinebønder. Dette skriver avisa Nationen.

Sist uke fortalte Bondebladet at Norsvin sin kampanje for å dempe overskudd av svinekjøtt, kan være i strid med reglene om konkurransebegrensende samarbeid. Etter et varsel fra Konkurransetilsynet valgte derfor Norsvin å avslutte dugnaden som de hadde satt i gang på Facebook.

Dugnad for å redusere svinekjøttoverskudd

I Norsvins dugnad ba de alle landets besetninger som har purker, om å redusere bedekning med dem prosent i perioden 15. mail til 15. juni. Dette ville gi en reduksjon på 1000 kull og 1000 tonn mindre svinekjøtt på markedet i februar-mars til neste år.

Primærnæringer har unntak fra loven

Inngrepet fra Konkurransetilsynet har vekket sterke reaksjoner. Bondelaget reagerer på tilsynets framgangsmåte, og sier at unntaket som primærnæringene allerede har fra de aktuelle paragrafene i konkurranseloven, må gjelde slike saker, skriver Nationen.

– Denne typen kampanjer må åpenbart falle innenfor unntaket fra konkurransereglene, enten det er vi eller andre primærnæringsorganisasjoner som har regien. Skulle det være et problem, så må reglene presiseres på det området, sier Bondelagets Per Skorge til Nationen.

Annonse

Les mer: Norsvin må legge ned svinedugnad

Les mer: Svinebøndenes dugnad virker

Les mer: Norsvin skal bygge seminstasjon med plass til 300 råner

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag