Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jakob Simonhjell ny direktør i Norsk Landbruksrådgiving

Går fra direktørstilling i Nortura til NLR.

Jakob Simonhjell (t.h.) er oppvokst på gård med melk- og kjøttproduksjon i Øksendal på Nordmøre. Nå blir han ny direktør i Norsk Landbruksrådgiving (NLR). Her sammen med styreleder Steinar Klev. (Foto: NLR)

Jakob Simonhjell er ansatt som ny direktør i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) etter Kristen Bartnes. Simonhjell kommer fra stillingen som direktør for Totalmarked kjøtt og egg i Nortura.

Simonhjell er utdannet fra NMBU i 1999 og har jobbet i Norske Felleskjøp, Norsk Landbrukssamvirke og Nortura, senest som leder av avdeling Totalmarked kjøtt og egg, skriver NLR i en pressemelding.

Her har han hatt ansvar for markedsbalansering og prissetting av kjøtt og egg.

− Oppvekst og utdanning har gitt meg stort engasjement for å jobbe i landbruket, for den norske bonden. Jeg har veldig stor respekt for den kunnskap og kompetanse som kreves for å være bonde i Norge i dag, sier Simonhjell.

Viktig rolle

Jakob Simonhjell er gift, har to barn og bor på et lite bruk med kornproduksjon på Skotbu i Ski kommune.

Den nye direktøren understreker at nettopp i dette perspektivet, med å utvikle og formidle kunnskap til bonden, har Norsk Landbruksrådgiving en veldig viktig rolle i dagens landbruk.

Annonse

− Landbruket er, som resten av samfunnet i veldig rask endring, og skal landbruket opprettholde sin viktige rolle i hele landet må vi utvikle dette videre, sier Simonhjell.

Korte avstander

Han påpeker at et av norsk landbruks store konkurransefortrinn er at det gjennom generasjoner har vært kort avstand mellom forskning, forsøksvirksomhet, rådgiver og bonde.

− Her har Norsk Landbruksrådgiving en stolt historie og en organisasjon med veldig mange veldig flinke medarbeidere som jeg virkelig gleder meg til å bli bedre kjent med og jobbe i lag med, sier den nye direktøren.

Åtte år i husdyrbondens tjeneste for Nortura har satt sine spor, innrømmer han.

– Det er svært vemodig å si opp jobben der, men jeg har fått med meg erfaringer, kunnskap og et stort nettverk av gode og dyktige kolleger og produsenter som jeg setter veldig pris på, sier Jakob Simonhjell.

Neste artikkel

Mangel på kyllingkjøtt i Kiwi-butikker