Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er landbrukets egen medisin mot soyaavhengighet

Forskere vil forsøke å erstatte soya med tang.

Med forskningsprosjektet «Foods og Norway» vil forskere undersøke muligheten for å utnytte mikroalger, tang og tare som kilde til protein. De vil forsøke å finne et alternativ til importert soya.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Norge importerte 900.000 tonn soya i 2013. Av dette gikk drøyt 200.000 tonn til husdyrnæringa og oppdrettsnæringa forbrukte omlag 360.000 tonn.

Mange frykter at legitimiteten til det norske landbruket blir svekket, når man importerer soya til bruk i kraftfôr.

Norsk Landbrukssamvirke er en av initiativtakerne til prosjektet «Foods og Norway». De har nå laget en enkel forklaring på utfordringer og mulige løsninger i framtida.

Dette er for å vise at landbruket tar den såkalte soyaproblematikken på alvor. Les mer om soyaavhengighet her. (Ekstern lenke).

Annonse

Les mer: Slik er soyaforbruket i Norge

Les mer: Spire ønsker soyafritt landbruk

Les mer: Felleskjøpet vil betale mer for proteinrikt korn

Les mer: – Det haster med soya-alternativer

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag