Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

102 startende i Telebonden fjosmarathon

Pionerutgaven av Telebonden fjosmarathon vel gjennomført. 

For full fart i barneløpet. I alt 59 unger løp rundt fjøset til Teleros samdrift i Hjartdal. (Foto: Privat)
For full fart i barneløpet. I alt 59 unger løp rundt fjøset til Teleros samdrift i Hjartdal. (Foto: Privat)

Det var en imponerende spredning i alder på de 102 startende; fra 1 til 71 år, i løpet rundt fjøset til Teleros samdrift. Et ganske så originalt og noe "sært" løp, hvor løypa var en 171 meter lang runde rundt samdriftsfjøset i Hjartdal.

Men det var kun tre som løp helmaraton, 246 runder rundt fjøset.

– Det var et løp hvor det ikke skulle være høye skuldre og spisse albuer, og hvor man skulle konkurrere med hverandre i stedet for mot hverandre, skriver Dag Olav Tho, storbonde og løpsgeneral i en e-post til Bondebladet.

Antall runder etter alder

Det var 59 unger som løp rundt fjøset. De ble delt i to grupper etter alder. Det var med andre ord ganske stor spredning i alder og fart på ungene, som skulle løpe like mange runder som de var år gamle. Først i mål var faktisk en ettåring. 

På 5 km, som var 29 runder rundt fjøset, var det 31 kvinner og menn som startet. Raskeste mann var Odd Harald Haugan på tida 19.54. Raskeste kvinne var Kari Beate Hovde på tida 20.27. 

På halvmaraton, som var 123 runder rundt fjøset, var det bare tre kvinner som deltok, og en måtte bryte. Raskeste kvinne var Trine Haugeberg på tida 1.30.37. Raskeste mann var Thomas Sedgwick som kom i mål på tida 1.22.32. 

Fra hel- til halvmaraton

I maraton var det sju påmeldte, men det var stort frafall av dem som hadde lang reisevei. Det var fire som startet, men en valgte underveis å endre distansen til halvmaraton. Det var dermed tre som fullførte maraton, og raskest var Dag Olav Tho på tida 2.51.52.

Annonse

På de neste plassene fulgte Håkon Lie på tida 3.33.04 og Asbjørn Nisi (16) som fullførte på 3.58.06. – Asbjørn har knapt løpt lengre enn 10 km tidligere, så det var en veldig bra prestasjon, sier Dag Olav Tho.

Les også: Bønder er i god form og bruker lite medisiner

Åpent fjøs og natursti

Alle som deltok var med i trekning av veldig mange flotte premier.

– Takk til Hjartdalbanken, Anton Sport, Hoka, Tine, AT skog og Sweco som gjorde det mulig for oss å gjennomføre dette originale løpet på en flott måte, sier løpsgeneralen.

Teleros hadde åpent fjøs denne dagen. Det var kiosksalg, og skogeierlaget arrangerte både natursti og motorsagshow, så det var en riktig fin dag for alle som tok turen til Hjartdal.

– Framtida får vise om dette blir en tradisjon, eller om dette var en vellykket happening, sier Tho.

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag