Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

1 av 3 pelsunderskrifter var ikke norske

Noahs pelsmotstandere kom fra blant annet USA og Bratislava.

To år: Underskriftene mot norsk pelsdyrhold kom blant annet fra Ibiza, Tampa og Singapore, og var hentet inn over nesten to år.

Folket har talt: Tiden er inne for å avvikle pelsdyrnæringen, står på framsiden av bunken med 142 979 underskrifter som landbruksminister Jon Georg Dale har fått overrekt fra dyrevernorganisasjonen Noah.

Nå viser det seg imidlertid at folkene som talte, langt fra bare var norske.

Nettavisen har bedt om innsyn i underskriftslistene hos Landbruks- og matdepartementet. Gjennomgangen deres avslører at om lag en tredjedel av underskriftene kommer fra personer som ikke er bosatt i Norge.

Det er underskrifter fra de fleste verdenshjørner, blant annet fra Bratislava, Palermo, São Paulo, Newcastle, Ibiza, Roma, Australia, Tampa, Toronto og Singapore.

Underskriftene er dessuten hentet inn i en lang periode, på nesten to år, fra 3. desember 2014 til 24. oktober i år.

Les også: Frykter avvikling tross pels-ja

– Trosser folkets vilje

Annonse

På framsiden av underskriftsbunken ber Noah landbruksministeren høre på den norske befolkningen.

«Kjære landbruksminister. Flertallet av den norske befolkning ønsker avvikling av pelsdyroppdrett. Vårt krav er at regjeringen nå følger folkets vilje og Veterinærforeningens råd, og legger ned pelsdyrnæringen slik flere andre land har gjort. Det er ikke lovbruddene på pelsfarmene som er hovedproblemet, men at våre politikere trosser folkets vilje og tillater at pelsdyrene lever i trange bur og følgelig ikke får utløp for sine behov og naturlige atferd», skriver dyrevernorganisasjonen.

Avfeier kritikken

Noah-leder Siri Martinsen avfeier kritikken overfor Nettavisen, og sier hun til tross for mange utenlandske navn, føler seg trygg på at signaturene representerer majoriteten av nordmenn.

– Det er ingen sperre mot at folk fra utlandet skal kunne underskrive, så vi regner med at det også er noen fra utlandet. Det er jo mange nordmenn som bor i utlandet, og de har slekt og venner som kanskje vil skrive seg på. Jeg har selv svensk adresse, så jeg regnes nok som utenlandsk, sier Martinsen til Nettavisen.

Neste artikkel

– Regjeringen settter all anstendighet til side