Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tillitsvalgt mener Tine bør fjerne gebyret

Tillitsvalgt mener Tine fjerner seg fra samvirketanken.

Fra 1. februar i år ble det dyrere å være liten Tinekunde. Butikker som bestiller Tinevarer for under 1000 kroner, må nå betale et gebyr på 150 kroner. Bestiller de for mellom 1000 og 1500 kroner, er gebyret 100 kroner. Det er ikke ukontroversielt blant Tines eiere.

– Jeg syns dette er utidig av Tine. Det er å fjerne seg fra samvirketanken, sier Snorre Lillebo, leder for Arbeidsutvalg produsentlag for Trysil og Engerdal.

– Vi jobber med denne saken. Siste ord er ikke sagt, sier Lillebo.

– En drittsak

I forrige uke skrev Bondebladet om Sømådalen Landhandel i Engerdal som for første gang har tatt inn melk fra Q-meieriene i hylla. Årsaken er gebyret.

– Jeg driver så marginalt. Jeg klarer å leve av butikken, men det er ikke mer enn det. Jeg føler meg tvinga, sa Frode Sømåen.

Tillitsvalgt Snorre Lillebo er misfornøyd med Tines valg.

– Jeg er skuffa. Jeg vil ha ei forklaring fra Tine på hvorfor de gjør det. Jeg kan ikke tro at det handler om den store utgiften. Og det er veldig viktig for lokalsamfunna, sier han.

Lillebo er ikke i tvil om hva Tine bør gjøre:

– De bør sløyfe det! Det er helt andre utfordringer man står overfor i Tine enn å legge ekstragebyr på småbutikker, sier han.

Lillebo mener gebyret er en veldig dårlig sak for Tine.

«Vi skal ta opp saken på årsmøtet vårt»

Snorre Lillebo, tillitsvalgt i Tine
Annonse

– Tine har åpenbart et anseelsesproblem i denne saken. Jeg syns det er en drittsak, rett og slett, sier han.

Tema på årsmøtet

Årsaken til at Tine har innført gebyret, er kostnaden ved småleveranser, oppgir Tine.

– Jeg kjenner ikke kostnadssida, og Tine skal selvsagt drive butikk. Men jeg har vanskelig for å akseptere dette. Vi i produsentlaget kommer til å ta det opp med Tine sentralt, lover Lillebo.

– Vi skal ta opp saken på årsmøtet vårt, 9. mars. Da kommer en person fra Tine sentralt. Da skal vi ha en forklaring. Det er den måten vi skal begynne på. Vi skal høre om vi er enige. Jeg kan aldri tro at vi er enige, legger han til.

– Skyter seg selv i foten

Han liker ikke om butikkeiere nå ser mot Q-meieriene.

– Jeg syns det er trist hvis Q-meieriene får innpass i markedet på grunn av dette. Det er å skyte seg selv i foten. Hadde det ikke vært for Tine og samvirke, hadde det ikke vært landbruk i Engerdal og tilsvarende kommuner. Det er korttenkt å vurdere Q-meieriene som et alternativ, sier Lillebo.

Samtidig har han forståelse for Sømåens situasjon, forteller han.

– Jeg skjønner at Sømåen skal leve, han også. For utenforstående kan det virke som dette handler om små og ubetydelige summer, men for ham er det ikke det, sier Snorre Lillebo.

Neste artikkel

Innovasjonspris til Mimiro