Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sterk nedgang i matprisene

Overraskende sterk nedgang i matprisene, mener Virke.

Prisen gikk ned på nesten alle matvarer samt enkelte drikkevarer. Det var særlig prisene på ost, sjokolade, yoghurt og friske bær som trakk ned prisen. (Arkivfoto)

Matprisene sank med 3,4 prosent fra juli til august i år, viser tall fra SSB. I løpet av de siste tolv månedene har matprisene sunket med 1,7 prosent, mens konsumprisindeksen generelt har økt med 1,3 prosent.

– Vanligvis ser vi at matprisene endrer seg med det samme mønsteret gjennom året. Matprisene går vanligvis ned i august, som følge av sterk konkurranse og tilbud i forbindelse med skolestart. Dette er imidlertid en uvanlig sterk nedgang, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare i en pressemelding.

Ost og yoghurt

Ifølge SSB, gikk prisene ned på nesten alle matvarer samt enkelte drikkevarer. Det var særlig prisene på ost, sjokolade, yoghurt og friske bær som trakk ned prisen.

– Prisnedgangen på matvarer fra juli til august var oppsiktsvekkende høy. Det er vanlig med en prisnedgang på denne tiden av året, men i år er prisnedgangen nær tre ganger større enn det vi har sett de foregående årene, sier Virke-direktøren.

Sterk konkurranse

Annonse

I tillegg er det verdt å merke seg at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer har gått ned hele det siste året, altså perioden august 2016 til august 2017.

– Matprisene er nå nær 2 prosent lavere enn de var på samme tid i fjor. Dette understreker igjen at konkurransen mellom de norske dagligvarekjedene er sterk, sier Størksen.

Neste artikkel

Går mot avvikling av «Peiling»