Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skal redusere matsvinnet med 50 prosent

Fem ministre og 11 organisasjoner går sammen.

EAT jobber for å få politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide for en sunnere og mer bærekraftig matindustri. – Hvis matsvinn var et land, ville det vært nummer tre på listen over kilden til utslipp av drivhusgasser, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen på konferansen. (Arkivfoto av som er kastet)
EAT jobber for å få politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide for en sunnere og mer bærekraftig matindustri. – Hvis matsvinn var et land, ville det vært nummer tre på listen over kilden til utslipp av drivhusgasser, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen på konferansen. (Arkivfoto av som er kastet)

Norske myndigheter skal i samarbeid med matbransjen redusere matsvinn i alle ledd med 50 prosent inn 2030, skriver vg.no.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen var på EAT-konferansen i Stockholm i dag.

Ler mer: − Billig mat ikke viktigst

Her fortalte han at norske myndigheter og organisasjoner i matbransjen skal underskrive en avtale om å halvere mengden matsvinn i Norge innen 2030.

– Hvis matsvinn var et land, ville det vært nummer tre på listen over kilden til utslipp av drivhusgasser. Det alene er en god grunn til å redusere matsvinn, sa Helgesen.

Annonse

EAT-konferansen i Stockholm setter bærekraftig mat og helse på dagsorden over to dager.

83 foredragsholdere og deltakere fra 46 land deltar på konferansen. De håper å komme fram felles mål og løsninger for en sunnere og mer bærekraftig matindustri.

Avtalen skal signeres av fem norske ministre og 11 bransjeorganisasjoner den 23. juni, skriver vg.no.

Les mer: Norgesgruppen skal lage pølser av verpehøns

Neste artikkel

Nå skal alle produsenter registrere matsvinn