Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rørosmat fikk Bondevettprisen 2013

Rørosmat er gode fordi deltakerne unner hverandre suksess.

Det mener daglig leder Kristin Bendixvol.

Prisen fikk de for sitt arbeid med å fremme norsk mat og matkultur gjennom godt samarbeid.

– Vi er kjempeglade. Dette er veldig stort for oss, og en viktig anerkjennelse av arbeidet vi har gjort. Det sitter mange stolte produsenter i Rørostraktene i dag, sier daglig leder Kristin Bendixvold på telefon fra Berlin, rett før prisoverrekkelsen.

Den skjedde på åpningen av den norske standen på Grüne Woche i forrige uke.

Suksessoppskriften

Rørosmat SA har gjennom ti år vist at samarbeid mellom produsentene, og ikke minst på tvers av næringene, er viktig for å oppnå gode resultater, heter det i begrunnelsen.

– Rørosmat kan inspirere andre bønder og produsenter som vil utvikle seg og matproduksjonen i sin region. Her har man brukt sunt bondevett i ti år for å skape noe i lag, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke.

– Jeg tror mye handler om at vi unner hverandre suksess. Hver enkel er veldig liten, men sammen er vi sterke. Vi har et godt samarbeid, forklarer Bendixvold suksessen med.

Felles nytte

Rørosmat fungerer som et felles salgsledd for 20 matprodusenter i regionen, og er organisert som et samvirke.

Annonse

Rørosmat jobber også med felles markedsføring og andre aktiviteter tilknyttet den lokale matproduksjonen.

– Produsentene som startet Rørosmat har sett nytten av å ha et eget salgs- og markedsledd. Samtidig har selskapet utviklet kompetanse som alle medlemmene har hatt nytte av i videreutviklingen av bedriftene, forklarer Bendixvold.

Trenger robust landbruk

Blant deltakere i Rørosmat finner vi Auma Mandel, Galåvolden Gård, Fjellurt, Eggen Gardsysteri, Røroskjøtt, Vingelen Kjøtt, Hognamat, Atna øl og Rørosmeieriet.

Sistnevnte bedrift vant tittelen årets meieriprodukt for smøret sitt under Det norske måltid.

– Det er viktig at vi har et robust landbruk som utgangspunkt i fjellregionen vår. Uten det, blir det ingen foredling. Andelseierne i Rørosmat er ofte vanlige gårdsbruk som vil skape en tilleggsnæring med grunnlag i gårdsbruket sitt, sier styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen.

– Vi jobber med å øke matproduksjonen i vårt område, og fremme norsk og god kvalitetsmat. Denne prisen er en tilbakemelding om at vi er på riktig vei, sier Kristin Bendixvold.

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag