Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NRK-journalist suspendert for å ha deltatt i Tine-reklame

Deltok i reklamefilmen for Østavind.

Einar Film: – Valget av skuespillere er det Einar Film som har stått for, sier pressevakt Mimmi Granli Jensen i Tine. (Foto: Arkivfoto)

Journalist Ole-Christian Olsen deltok i Tines reklamefilm for osten Østavind. Det var i strid med både Vær varsom-plakaten og NRKs egne regler, slår distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen fast.

Det melder medier24.

Suspendert

Konstituert distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK Nordland bekrefter hendelsen overfor Medier24.

– Jeg kan bekrefte at en redaksjonell medarbeider i NRK Nordland har bidratt i en reklamefilm. Det skal ikke journalister. Både NRKs etiske regelverk og Vær varsom-plakaten er tydelig på dette, sier han.

– Vedkommende har ikke jobbet redaksjonelt fra det tidspunktet jeg fant ut av det. Utover det har jeg ingen kommentar da dette er en personalsak, sier han.

Annonse

Etter hva Medier24 erfarer, er Olsen nå suspendert.

Visste ikke at han var journalist

Det er Try som har laget kampanjen sammen med Einar Film, der Aksel Hennie har vært regissør. Marianne Grøtte har ledet prosjektet fra TINE sin side.

Medier24 har spurt Tine om de visste at den ene skuespilleren var NRK-journalist. Pressevakt Mimmi Granli Jensen i TINE forklarer:

– Vi var ikke klar over dette. Einar Film produserte reklamefilmen Østavind på oppdrag fra Try for TINE. I den forbindelse arrangerte Einar Film åpen casting på Sømna for å finne skuespillere til reklamefilmen. Valget av skuespillere er det Einar Film som har stått for, skriver hun i en sms.

Neste artikkel

Halvparten av melka fra robotfjøs