Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mistanke om underslag i Gartnerhallen

Flere titalls millioner kan være stjålet.

Gartnerhallen ser svært alvorlig på det som har kommet fram i saken. – Vi frykter at det dreier seg om betydelige beløp, sier Arnt Foss, daglig leder i Gartnerhallen. (Arkivfoto)

Saken er oppdatert.

Ledelsen i Gartnerhallen er opprørt og skuffet over at millioner av kroner kan være stjålet fra samvirket.

Flere titalls millioner

Undersøkelser informasjon fra en ansatt i Gartnerhallen har gitt berettiget mistanke om at en person kan ha gjennomført urettmessige utbetalinger av flere titalls millioner kroner, over en periode på mer enn ti år.

Til Bondebladet sier Arnt Foss at saken ikke har påvirket produsentenes økonomi

– De har hele tiden fått oppgjør, og det vil de få i framtiden også, sier Foss.

Han legger til at Gartnerhallen vil gjøre det de kan for å få tilbake midler, men foreløpig er det uvisst hva som er mulig å få til.

En ansatt i Gartnerhallen og en person utenfor er siktet for grov økonomisk utroskap, eller medvirkning til dette.

Annonse

– Vi ser naturligvis alvorlig på dette. Vi frykter at det dreier seg om betydelige beløp, sier Arnt Foss, daglig leder i Gartnerhallen. Han er svært opprørt og skuffet over det som hittil er kommet fram.

Økokrim skal etterforske

Gartnerhallen hadde nylig et møte med Økokrim. I møtet presenterte Gartnerhallen den foreløpige dokumentasjonen av sine undersøkelser.

– Onsdag morgen anmeldte Gartnerhallen det mistenkte straffbare forholdet til Økokrim, og saken vil fremover etterforskes av dem. Gartnerhallen har derfor ikke ytterligere kommentarer i dag, utover å slå fast at vi vil gi ny informasjon når vi vet mer. Slik informasjon vil bli gitt i samråd med politiet, sier Foss.

– Vi vil også sette alt inn på å finne ut hvordan slike utbetalinger har kunnet skje over en slik lang tidsperiode og i et slikt omfang uten å ha blitt oppdaget, legger han til.

Gartnerhallen har besluttet å gjennomføre en ekstern gransking av saken. Denne granskingen vil skje når politiets etterforskning er avsluttet.

Les mer: Per Olav Skutle tror på kraftig vekst for grøntnæringa

Neste artikkel

20 år på den grønne gren for Gartnerhallen