Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Melkeproduksjonen stiger

Høyere priser og gunstig vær endrer den globale produksjonen

Arkivfoto: Bondebladet

Etter nedgangen i den globale melkeproduksjonen på slutten av 2016 har produksjonen nå startet å øke igjen, ifølge Rabobank-rapporten Global Dairy Quarterly Q2.

Høyere melkepriser og gunstige værforhold har ifølge rapporten bidratt positivt til utviklingen. I USA, vil melkeproduksjonen fortsette å øke på grunn av en svakere dollar som favoriserer eksporten, en sterk innenlandsk etterspørsel og lavere fôrpriser. For EU er bildet mer blandet. Mens produksjonen i Irland, Polen, Italia, Storbritannia og Danmark økte i andre kvartal, gikk det motsatt vei i Tyskland, Nederland og Frankrike og Sverige. En kald og tørr vår i Europa bidro til å begrense økningen i produksjonen og i Nederland har nye miljøkrav bidratt til en lavere produksjon.

LES OGSÅ: Europeiske melkebønder får 500 millioner i krisepakke

Annonse

I rapporten forventes det at New Zealand vil øke sin produksjon betydelig fra i fjor og at Australia vil gjenopprette noe av fjorårets nedgang. I Kina legger lavere melkepriser en demper for produksjonen. Rabobank spår her en økning i importen på rundt 20 prosent, noe som vil svelge unna økningen i New Zealand og Australia.

Neste artikkel

Få matfunn over grenseverdien