Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Maaemo fikk Matprisen 2016

Sjekk hvem som vant de fem andre prisene.

På matkartet: Maaemo, med Esben Holmboe Bang i spissen, har satt Norge på det gastronomiske verdenskartet. (Foto: Matprisen)
På matkartet: Maaemo, med Esben Holmboe Bang i spissen, har satt Norge på det gastronomiske verdenskartet. (Foto: Matprisen)

Matprisen har mottatt over hundre nominasjoner, til seks ulike priskategorier. Nå har juryen plukket ut seierherrene.

Matprisen gikk til Maaemo. Restauranten, med Esben Holmboe Bang i spissen, har satt Norge på det gastronomiske verdenskartet. Maaemo ble i 2016, den første nordiske restauranten med tre stjerner i Michelinguiden, står som begrunnelse i pressemeldingen.

Årets formidler ble Kari Gåsvatn. Som journalist inspirerer hun folk til å ta bevisste matvalg, gjennom å fortelle viktige historier om maten vi produserer, tilbereder, spiser og nyter.

Årets kjøkken ble Sjøforsvaret/ MarCSS Forpleining Produksjonskjøkkenet. Med en økologisk andel på 30 prosent ligger de mange sjømil foran regjeringens mål om 15 prosent økologisk forbruk innen 2020.

Debioprisen gikk til Sund folkehøyskole. Den har imponerende 80 prosent økologisk mat på skolen og legger dermed til rette for gode kostholdsvaner hos unge mennesker. De bidrar til å skape bevisste og ansvarlige forbrukere, skriver juryen.

Bonden og kokken gikk til Bergsmyrene gård, for sitt utrettelige arbeid med å levere og formidle de beste råvarene til flere av landets beste restauranter.

Annonse

Utfordrerprisen gikk til Tine. Juryen for Matprisen 2016 utfordrer Tine til å tilby flere økologiske alternativer i skolemelkordningen

Matprisen ble etablert i 2014.

Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjon av økologisk mat, ikke minst de som serverer en bærekraftig meny.

Bak initiativet står ØQ - Økologisk mat i storhusholdning og DebioInfo.

Neste artikkel

Ny merkeordning for grasfôra dyr