Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lover mer hønsekjøtt i butikk

Nortura og Vingulmark skal samarbeide.

Høns var en viktig del av det norske kostholdet for noen generasjoner siden. – Vi er glade for at forbruker nå får bedre tilgang på høns, sier Karine Rød Haraldsen, styreleder i Vingulmark. (Foto: Matprat)

Nortura og Vingulmark har avtalt å samarbeide om økologiske egg og hønsekjøtt.

Det mest synlige blir at mer høns kommer i butikk, og at en verdifull matressurs blir mer tilgjengelig for forbrukerne, skriver Nortura i en pressemelding.

Vingulmark selger årlig 180 tonn økologiske egg, både til butikker og til storkjøkkenmarkedet.

Eggene kommer fra to bondefamilier i Østfold, og de har tidligere ikke hatt muligheten til å få slaktet hønene etter at verpekarrieren er over.

Nå ønsker Vingulmark å la Nortura ta hånd om hele varestrømmen og slaktingen.

– Vi er glade for at forbruker nå får bedre tilgang på høns, og dermed kan lage deilige tradisjonsretter eller nye hønseretter med inspirasjon fra andre land, sier Karine Rød Haraldsen, styreleder i Vingulmark.

Mye matglede i hønsekjøtt

Vingulmark er det gamle navnet på landet rundt Oslofjorden. Nortura synes samarbeidet er svært positivt.

Annonse

– Hønsekjøtt er en ressurs som alle gode krefter ønsker å få mer og mer ut til forbruker, så dette er et nytt skritt i riktig retning, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura.

Det er bærekraftige tiltak, som er bra for miljøet og motvirker matsvinn. Dessuten er høns en råvare som kan gi mye matglede, legger hun til.

Både hønsekjøttet og eggene blir pakket på Nortura, men i sluttmarkedet vil de fremstå som Vingulmark-produkter.

Skal slaktes i Elverum

Nortura Rakkestad skal hente de aktuelle økologiske eggene inn til sitt anlegg. Der skal eggene sorteres, pakkes, merkes og ekspederes for salg til Vingulmark.

Hønene skal slaktes ved Nortura Elverum.

– Vi har rigget oss om rent teknologisk til å kunne slakte høns på Elverum nå. Der blir hønsekjøttet pakket i Vingulmark-emballasje og sendt til fryselager, før produktet blir tilgjengelig i butikk eller i andre salgskanaler, sier Åse Kringlebotn.

Neste artikkel

Mangel på kyllingkjøtt i Kiwi-butikker