Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Klart for storinnrykk i Stjørdal

Agrisjå 2017 åpner i morgen.

Landbruksmessa i Stjørdal har lange tradisjoner, men i sin nåværende form gikk det første arrangementet av stabelen i 1982. I stort sett alle år har navnet vært Trøndersk Landbruk, men fra 2006 ble navnet Agrisjå. Bildet viser Arnt Olav Halseth på kumønstring under Agrisjå. (Arkivfoto)

Agrisjå 2017 blir regnet som årets store fagmesse for landbruket, og arrangøren melder om rekordstor deltakelse fra maskinbransje, husdyrorganisasjoner og landbrukets fagmiljø.

Jonas Gahr Støre åpner arrangementet kl 12.00, og halvtimen etter blir det nok bra temperatur når Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Per Sandberg (Frp) skal diskutere distriktspolitikk.

Øystein Syrstad, kommunikasjonsrådgiver i Tine, skal lede debatten. Syrstad har tidligere vært nyhetsanker i NRK.

Viktige møteplasser

– Den store oppslutningen om messene i landbruket vitner om ei næring som ser lyst på framtida, sier Trond Kjempekjenn til agrisja.no.

Som sjef for Eikmaskin og styreleder i Traktor- og landbruksmaskinimportørenes forening (TLIF) følger Kjempekjenn nøye med på «messetemp’n» i landbruket.

– Messene i landbruket er viktig for kundene våre. Her får de se et bredt spekter av produkter og får god anledning til kollegial prat, både med andre bønder og oss fra maskinbransjen. Messene er en møteplass for alle, og slik bidrar de til at vi lærer av hverandre og utvikler oss sammen, sier Kjempekjenn, som har vært styreleder i bransjeorganisasjonen TLIF siden 2013.

Annonse

Bak Agrisjå står selskapet Trøndersk Landbruk AS, som eies av Tine SA, Nortura SA og Felleskjøpet Agri SA sammen med lokale og regionale landbruksorganisasjoner.

God arbeidsfordeling

De tre store fagmessene for landbruksutstyr i Norge, Agroteknikk, Agrovisjon og Agrisjå, arrangeres alle hvert tredje år og rulleres slik at de ikke «kolliderer» med hverandre.

Agrovisjon og Agrisjå driftes i regional regi i henholdsvis Rogaland og Midt-Norge, mens TLIF eier Agroteknikk, som arrangeres i Lillestrøm.

– Hvis jeg tar av meg TLIF-hatten og ser objektivt på det, synes jeg dette er en arbeidsfordeling som fungerer fint. Sette fra TLIFs og Agroteknikks ståsted tror jeg det er veldig riktig at messa ikke arrangeres oftere. Da samler man opp nok nyheter av stort og smått, slik at både næringa og kundene våre har noe å se fram mot. Det samme tror jeg vel også gjelder for Agrisjå og Agrovisjon, sier Trond Kjempekjenn.

Neste artikkel

Innovasjonspris til Mimiro