Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Innfører trivselstiltak for alle Nortura-kyllinger

«Aktivitetshus» og strøbadeområder skal gi bedre velferd.

Dyrevelferd: Utvider velferdstilbudet: Nortura vil i løpet av få måneder innført trivselstiltak for alle sine kyllinger. (Foto: Marit Glærum/Norsk Landbruk)
Dyrevelferd: Utvider velferdstilbudet: Nortura vil i løpet av få måneder innført trivselstiltak for alle sine kyllinger. (Foto: Marit Glærum/Norsk Landbruk)

Nortura vil i løpet av få måneder innføre trivselstiltak for alle sine kyllinger. Fra før, har kjøttkonsernet innført trivselstiltak for rundt en firedel av sine kyllinger. Det skjedde for to år siden, og gjaldt da kylling som blant annet blir solgt hos Meny gjennom produktserien Kyllinggården fra Pior.

Etter gode erfaringer med disse tiltakene, utvides nå tilbudet til å gjelde alle kyllinger produsert i Nortura. Innføringen skal skje innen utgangen av april 2018, skriver Nortura i en pressemelding.

Velferdstilbudet inkluderer følgende elementer:

«Aktivitetshus»: Kasser som kyllingene kan hvile under, rundt og oppå. Disse oppleves som attraktive hvileområder for kyllingene, i tillegg til at de gir økt aktivitet ved bevegelse opp og ned på disse.

Egne strøbadeområder med torv: Strøbading er en naturlig "badeaktivitet" kyllingene har en høy naturlig motivasjon for. Definerte områder med særlig attraktivt materiale for dette stimulerer aktiviteten betydelig

Annonse

Flisballer som stimulerer kyllingenes nysgjerrighet, og bidrar til aktivitet og lek.

– Vi er veldig opptatt av å sikre en god dyrevelferd for alle dyr, og det er derfor fint å bidra til å løfte velferden også for «standardkyllingen» i Norge. Nå vil alle våre kyllinger få leve ut mer av sin naturlige adferd hos oss, sier fjørfeveterinær Atle Løvland i Nortura.

Les også: Mindre antibiotikaresistente bakterier i norsk kylling

Les også: Har gode erfaringer med frittgående høner

Neste artikkel

Få matfunn over grenseverdien