Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Geitmyra fikk nordisk matpris

Er best i Norden på mat til barn og unge.

Norge blant vinnerne: Norge gikk til topps i én av syv kategorier. Det er de nordiske bondeorganisasjonene som står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Minsterråd. Bildet viser alle de nominerte, samt jurymedlemmer på scenen i København Rådhus torsdag 24. august. (Foto: Norges Bondelag)
Norge blant vinnerne: Norge gikk til topps i én av syv kategorier. Det er de nordiske bondeorganisasjonene som står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Minsterråd. Bildet viser alle de nominerte, samt jurymedlemmer på scenen i København Rådhus torsdag 24. august. (Foto: Norges Bondelag)

Geitmyra Matkultursenter i Oslo er den beste nordiske aktøren som jobber med mat til barn og unge. De gikk helt til topps i konkurransen om å få matprisen Embla 2017.

– Jeg er veldig glad og stolt. Prisen er viktig, fordi vi må gi ungene kunnskap og mulighet til å ta kloke og bærekraftige matvalg. Det gir gode konsekvenser for dem og for alle rundt, sier undervisningsansvarlig May Britt Stormoen ved Geitmyra i en pressemelding.

Embla er en ny felles nordisk matpris som hyller det ypperste i det nordiske kjøkken. Prisen ble delt ut for første gang torsdag 24.august i København Rådhus. Det var H.K.H. Prinsesse Marie av Danmark som delte ut prisen til Geitmyra.

Kveldens store vinner ble Færøyene som fikk tre priser. Jurymedlem og kokk Even Ramsvik var imponert.

– Først og fremt er jeg stolt og glad på vegne av Geitmyra. Det var mange sterke kandidater i hver kategori, og det er beundringsverdig å se hva Færøyene har fått til. Jeg vet det er mye bra i Norge, og jeg er sikker på at vi vil hevde oss sterkt i årene som kommer, sier Ramsvik

Les også: Jakten på Årets unge bonde i gang

Nordisk mat-identitet

Prisen er den første matpris noensinne som er blitt utdelt på tvers av alle de nordiske landene. Den setter søkelyset på råvarer, produksjonsmetoder og alle dem som på ulikt vis er med på å formidle nordisk mat.

Seks nordiske landbruksorganisasjoner står bak prisen, som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. Prisen er etablert for å styrke den nordiske mat-identitet og kultur, og vil bli delt ut hvert annet år.

Les også: Ingen har bedre sykehjemsmat enn Vinstra

– Hver nominert var verdige kandidater og representanter for norske matprodusenter og matformidlere. Jeg håper at opprettelsen av Embla vil styrke samarbeid mellom de nordiske landene, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

De syv vinnerne av Embla-prisen 2017 er:

Annonse

• Geitmyra Matkultursenter for Nordisk mat til barn og unge 2017 (Norge)

• Leif Sørensen, Fish Chips, for Nordisk mathåndverker 2017 (Færøyene)

• Dimunargardur for Nordisk råvareprodusent 2017 (Færøyene)

• Annika Unt for Nordisk mat til mange 2017 (Sverige)

• Michael Björklund, Smakbyn, for Nordisk matformidler 2017 (Åland)

• Heimablidni for Nordisk matdestinasjon 2017 (Færøyene)

• Thomas Snellmann for Nordisk matgründer 2017 (Finland)

De nominerte fra Norge var Tingvollost, Fjellgris fra Valdres (Stølsvidda), North Sea Salt Works, Geitmyra matkultursenter, Matmagasinet NORD, Røros ved Rørosmat Ba og Destinasjon Røros og Hurtigruten.

Les også: Ny ekspertgruppe skal forebygge matsvinn

Neste artikkel

Store ulikheter i konkursutviklingen i Norden